Euro rukometašica 2014. Hrvatskoj i Mađarskoj: "Već počinjemo s pripremama"

Euro rukometašica 2014. Hrvatskoj i Mađarskoj: "Već počinjemo s pripremama"

Foto: Damir Krajač / Cropix

HRVATSKA i Mađarska bit će domaćini Europskog prvenstva rukometašica 2014. godine, odlučila je u subotu Europska rukometna federacija (EHF).

Nakon što su se prije lanjskog kongresa EHF-a u Danskoj povukli svi kandidati, raspisan je novi natječaj, a valjane su do kraja ostale samo zajednička hrvatsko-mađarska, te samostalna turska kandidatura. Nakon što su predstavnici EHF-a bili u inspekciji u svim zemljama i predali izvještaj Izvršnom odboru, donesena je odluka da se domaćinstvo EP-a dodijeli Hrvatskoj i Mađarskoj.

"Detaljno smo analizirali sve aspekte kandidatura i mogu reći da očekujemo sjajno prvenstvo u zemljama koje su iskusni organizatori. Očekujemo i vrlo pozitivan utjecaj na ženski rukomet u ovim zemljama koje imaju dugačku rukometnu tradiciju", izjavio je Tor Lian, predsjednik EHF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujemo EHF-u na ukazanom povjerenju i čestitamo našim kolegama Mađarima. Drago nam je da smo dobili prigodu još jednom pokazati da smo dobri domaćini i organizatori velikih natjecanja što ćemo mi, uvjeren sam, i učiniti. Radosni smo zbog dobivanja domaćinstva i vjerujem kako će ovo prvenstvo biti novi podstrek svima koji se bave ženskim rukometom u Hrvatskoj i motiv za što bolji rad. Želio bih zahvaliti svima u uredu Saveza na predanom radu i iako je prvenstvo za 3 godine, mi već sad počinjemo s pripremama", rekao je predsjednik HRS-a Sandi Šola.

EP će se održati od 7. do 21. prosinca 2014. u Györu i Debrecenu, te Varaždinu i Zagrebu, a završnica bi se trebala igrati u Budimpešti.

Hrvatska je, podsjetimo, 2003. bila domaćin Svjetskog prvenstva rukometašica. Tri godine ranije je organizirala EP rukometaša, a 2009. i svjetsku smotru u muškoj kategoriji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara