"Kukoč je hard-core ovisnik o golfu"

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

S TONIJEM KUKOČEM na golf-terenu reportaža je koju je prije nekoliko dana čitateljima na svojim stranicama ponudio Chicago Tribune.

Reporter lokalnog dnevnika proveo je uz bivšega sjajnog hrvatskog košarkaša, danas 41-godišnjeg Splićanina sa stalnim boravkom u Illinoisu, dio dana na golferskom igralištu Twin Orchard Country Club u Long Groveu, mjestašcu smještenom 56 kilometara sjeverozapadno od Chicaga.

U uvodu novinar Teddy Greenstein implicira da je nekadašanji igrač Chicago Bullsa teški ovisnik o golfu te svoj navod potkrjepljuje činjenicama:

"Njegova supruga jednom ga je pitala: "Čemu imamo 200 televizijskih programa kad ti gledaš samo ESPN i Golf Channel?"

Svoju je palicu za ubačaj u rupicu nazvao Black Betty, a s nama se šali da je dao "milijun dolara" za svoju novu palicu za početni udarac, TaylorMadeov R9 Superdeep, koju je nazvao Black Mamba.

"U više je navrata odigrao 70 rupa u istom danu (četiri prosječne partije, između 20 i 28 kilometara razdaljine)."

"Nakon što je saznao da će morati na zamjensku operaciju kuka, prvo što je upitao specijalista bilo je: "Na stranu sve, kad mogu početi s golfom?" Kukoč je počeo udarati lopticu već šest tjedana nakon operacije. Već drugog lipnja, malo više od tri mjeseca nakon operacije, odigrao je nekoliko fantastičnih partija u Twin Orchard Country Clubu, čiji je član.

"Nije loše za 207 centimetara visokog rekreativca, koji usto udara lopticu s pogrešne strane", zaključuje Greenstein.

Golf je Kukoč počeo igrati 1996. godine, tijekom treće od šest svojih sezona u dresu Chicago Bullsa. Napredovao je nakon prvih poduka već značajno unutar samo dva mjeseca, prešavši s prosjeka od 11 udaraca za ubačaj na 80-90 (nulti prosjek ili par-even za profesionalce iznosi 72 udarca za 18 rupa, op. a.).

"Danas sam igrač hendikepa 3. Nastojim se još poboljšati", rekao je Kukoč za Chicago Tribune (hendikep je mjera rankinga pojedinog igrača golfa: najbolji igrač ima hendikep 0, a početnik 36).

Kukoč je novinaru čikaškog lista otkrio da pregovara s Hrvatskim olimpijskim odborom za igrački i trenerski angažman na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine te najavio da će se ovog ljeta, ne bude li otputovao na dug odmor u Dalmaciju, ogledati u kvalifikacijama za US Open.

"Pritisak? Kakav pritisak? Nisam bio u školi na dan kad se učila ta riječ", rekao je Kukoč prije nego što je ubacio loptu u rupicu s metra udaljenosti.

Partiju je Kukoč protiv suparnika dobio impresivnim udarcima. Savršenstvo je pokvario promašenim pokušajem ubacivanja izbliza za nulu (72. udarac) te je poentirao iz 73. udarca.

"Izgleda da ću morati ozbiljno porazgovarati s Betty", rekao je nakon toga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara