EURO 2020

Napadač Sjeverne Irske: BiH nije Njemačka ili Nizozemska, možemo na Euro

Napadač Sjeverne Irske: BiH nije Njemačka ili Nizozemska, možemo na Euro
Foto: EPA-EFE

NOGOMETNA reprezentacija Bosne i Hercegovine imala je dosta sreće u ždrijebu dokvalifikacija za Euro. 

Plasman na Euro sljedeće godine već je osiguralo 20 reprezentacija, a još četiri dobit ćemo kroz četiri play-offa Lige nacija. Svaka od četiri Lige nacija (A, B, C i D) dat će po jednog sudionika Eura, a tamo će se plasirati ona reprezentacija koja u dokvalifikacijama ostvari dvije pobjede. 

BiH je tako izvukla Sjevernu Irsku, a taj susret će igrati 26. ožujka kod kuće. U finalu svoje Lige nacija, prođe li, ponovno će igrati kod kuće, a dočekat će pobjednika iz utakmice Slovačke i Irske.

Iako je BiH na papiru favorit, iz redova Iraca dolaze optimistične najave. Njihova reprezentacija odigrala je jako dobre kvalifikacije, no završila je treća iza prejakih Njemačke i Nizozemske.

"Ponekad je postojala stigma o naciji poput Sjeverne Irske, ali ako nas netko uzme zdravo za gotovo, pobijedit ćemo ga, posebno ekipe koje nisu na tako pravoj elitnoj razini kao što su Njemačka i Nizozemska", komentirao je ždrijeb napadač Sjeverne Irske Josh Magennis pa nastavio o BiH:

"Nisu na istoj razini kao Nizozemska i Njemačka. O njima znamo sve nakon utakmica Lige nacija. Oni će sigurno imati želju i osjećaj da nas mogu pobijediti, mi isto tako. Mi se već sada veselimo toj utakmici u ožujku. Imamo i više nego dovoljno kvalitete da odemo na Europsko prvenstvo", završio je.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara