Novi izbornik – Kranjčar, Katanec ili Ćiro

Novi izbornik – Kranjčar, Katanec ili Ćiro

U ČETVRTAK bi se, bude li se sve odvijalo prema najavama, trebalo znati ime novog izbornika hrvatske A reprezentacije. Prema informacijama Jutarnjeg i Večernjeg lista, tri najizglednija kandidata su Zlatko Kranjčar, Miroslav Blažević i Srečko Katanec.

Novinar Jutarnjeg lista Tomislav Židak tvrdi da je predsjednik HNS Vlatko Marković potvrdio da su Kranjčar i Katanec jedini preostali kandidati. No, jedan od utjecajnijih članova IO HNS-a Tonko Vukušić ustvrdio je kako je protiv izbornika – stranca.

"Nisam za stranca, za domaćeg sam trenera. Uvažavam stručnost stranih stručnjaka, ali za Kataneca bih glasovao samo kad bi i hrvatski trener mogao biti izbornik Slovenije." – izjavio je Vukušić za Jutarnji list.

Jutarnji list još dodaje kako je "tihi favorit" Vlatka Markovića upravo Srečko Katanec, koji ima nešto impresivniju biografiju od Cice Kranjčara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji list u izdanju od srijede piše kako će novi hrvatski izbornik najvjerojatnije biti Zlatko Kranjčar ili Miroslav Ćiro Blažević, iako je predsjednik HNS-a protiv Ćirinog povratka na kormilo reprezentacije.

Tijelo koje odlučuje o novom izborniku, Izvršni odbor HNS-a, sastoji se od 18 članova, od kojih većina ipak nije za izbornika stranca. Također, dio njih prednost daje mlađim kandidatima, što ide u prilog Zlatku Kranjčaru.

Neki članovi Izvršnog odbora tvrde kako će prihvatiti prijedlog Stručne komisije HNS-a, koja se sastati u srijedu, a da cijela stvar bude neizvjesna do zadnjeg trenutka, pobrinuo se glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, koji je najavio mogućnost da se odluka o novom izborniku donese tek sljedećeg četvrtka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara