Phelps: Milijun dolara bonusa sam uložio u otvaranje dobrotvorne udruge

Phelps: Milijun dolara bonusa sam uložio u otvaranje dobrotvorne udruge
Foto: Getty Images / Gulliver Image

Michael Phelps otkrio je u objavi na svom Instagram profilu kako je pomoću milijun dolara zarađenog bonusa nakon 8 osvojenih zlata u Pekingu pokrenuo dobrotvornu udrugu.

"Michael Phelps foundation" prvotno je osnovan s ciljem učenja zdravih navika i aktivnog života, ali je u program uključena i svjesnost o mentalnom zdravlju. Phelps je nedavno otkrio kako je imao velikih problema s depresijom.

"Bilo je trenutaka tijekom kojih nisam želio biti živ. U početku nisam htio vidjeti terapeuta, ali kad sam to učinio, otkrio sam da sam se osjećao bolje i bio sam zdraviji", kazao je.

Phelps je sada u braku i otac je dvojice dječaka, ali kazao je kako njegova borba s depresijom još nije završila.

"Prije dva ili tri tjedna sam prošao kroz zastrašujuće depresivne faze i to je nešto što će me pratiti cijeli život."

Depresija je ogromni problem današnjeg društva, a mnogi se o tome boje govoriti. Srećom, u posljednje vrijeme sve više poznatih osoba dijeli svoja iskustva s depresijom. Glumac Dwayne Johnson, košarkaši Demar DeRozan i Kevin Love samo su neki od zvijezda koji su podijelili svoje probleme.

Amerikanac je u svojoj bogatoj karijeri osvojio 28 medalja na Olimpijskim igrama, a čak 23 zlatne, što ga stavlja na prvo mjesto najvećih olimpijaca ikada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara