Superliga odgovorila Partizanu: Htjeli ste igrati, nema nove utakmice

Superliga odgovorila Partizanu: Htjeli ste igrati, nema nove utakmice
Foto: FK Partizan

PARTIZAN je zaprijetio napuštanjem Superlige jer je u petak, unatoč snježnim nanosima, po naređenju bio primoran odigrati prvenstvenu utakmicu s  Mačvom (0:0).

Partizanova uprava pobunila se i jer je većina današnjih ogleda odgođena. Priopćenjem je poručila kako će zatražiti očitovanje i zaštitu Srpskog nogometnog saveza, kao i sazivanje izvanredne sjednice Skupštine Superlige.

“Razumijem nezadovoljstvo i nervozu, ali vjerujte da smo postupali prema propisima", u razgovoru za MOZZART Sport izjavio je prozvani direktor Superlige Vladimir Bulatović.

"Razgovarali smo i rekao sam da utakmica treba početi. Postoje zapisi i izjave trenera oba kluba koji prihvaćaju uvjete. Rekao sam i da će se igrati i sve ostale utakmice, ali isključivo bude li uvjeta. Međutim, snijeg je tijekom noći napadao iznad očekivanja. Ne mogu upravljati vremenom i padalinama", branio se Vladimir Bulatović.

Čelnik Superlige dotaknuo se i Aleksandra Živkovića, glavnog suca koji je procijenio kako su uvjeti adekvatni za utakmicu Partizana i Mačve.

"Pokušali smo preko delegata stupiti u kontakt s njim, ali bio je odlučan u svojoj odluci da se utakmica odigra. O prekidu utakmice odlučuje sudac. Zašto nije prekinuo utakmicu? Nisam prava adresa za takvo pitanje, ali ne bih njegovu odluku nazivao krivicom."

Premda je zatražio poništavanje rezultata i ponovni ogled, Partizanov ultimatum neće biti prihvaćen.

"Ne postoje argumenti da se utakmica poništi. Utakmica je odigrana, a to je bitna razlika. Partizan može uputiti zahtjev, ali Komisija odlučuje. Srpski nogometni savez nema veze s aktualnom situacijom koja je u nadležnosti Superlige i mene osobno kao direktora", zaključio je Vladimir Bulatović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara