Esport

U ovu školu žele svi: Uveli smjer za razvoj videoigara

U ovu školu žele svi: Uveli smjer za razvoj videoigara
Foto: 123rf

OD iduće školske godine u Tehničkoj školi Sisak kreće eksperimentalni četverogodišnji srednjoškolski program Tehničar za razvoj videoigara, izvijestili su iz Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije (SIMORA) nakon što je 2. svibnja Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo izvođenje programa.

>Osvojili sveučilišno Fortnite prvenstvo pa objasnili zašto ga više neće igrati

Svi osmaši koji žele razvijati videoigre tako će o tome moći učiti u Sisku, a prvi upisi počinju već u lipnju. Napori su to Sisačko-moslavačke županije da se profilira kao središte gaming industrije u Hrvatskoj. Razvoj videoigara u programu je obuhvaćen kao strukovni dio pa će učenici i dalje imati hrvatski, engleski, politiku i gospodarstvo te, naravno, matematiku i fiziku. 

Strukovni predmeti zvuče zaista zanimljivo, a neki od njih su: razvoj videoigara, grafika u videoigrama, 3D modeliranje, teksturiranje i animiranje te mnogi drugi. Cilj programa je educirati kadar koji će nakon završenog školovanja biti sposoban sam izraditi videoigru. Međutim, iako zvuči primamljivo, treba uzeti u obzir da će se obrađivati i teme kao baze podataka, osnove programiranja i digitalna logika koje možda ne zvuče toliko atraktivno, ali nužne su i sastavni su dio programa. 

Specijalizirani srednjoškolski program za razvoj videoigara sjajna je vijest za sve one koji se žele obrazovati i razvijati u tom smjeru, ali i za cijelu domaću industriju videoigara kojoj konstantno nedostaje kvalitetnog kadra. Nema sumnje da će program izazvati velik interes, a nakon toga će vjerojatno i druge škole i lokalne samouprave početi razmišljati na sličan način. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara