VIDEO Pogledajte kako je Šibenik dočekao svog osvajača Davis Cupa

VIDEO Pogledajte kako je Šibenik dočekao svog osvajača Davis Cupa
Foto: Šibenik.in, Video: Šibenik.in

ZLATNA SALATARA koju su iz francuskog Lillea, gdje je odigrano finale ovogodišnjeg Davis Cupa, u Hrvatsku donijeli teniski reprezentativci, među kojima je i Šibenčanin Franko Škugor, stigla je danas u Šibenik, a šibenskog tenisača sugrađani su u đardinu dočekali u velikom broju. Na doček u Šibenik s njim je došao i njegov suigrač Ivan Dodig kojeg je oduševila šibenska kapa koju je dobio na poklon.

''Čast je što ova salatara može biti u Šibeniku danas s nama i htio bih se zahvaliti svim navijačima koji su prešli dug put da dođu do Lillea i podrže nas, a vidim da ih ima i tu danas. Puno nam je značila ta podrška tamo. Bilo nas je svega deset posto dvorane, ali osjećalo se kao da smo pola dvorane, ako ne i više'', kazao je Škugor za Šibenik.in uz zahvalu roditeljima i svima koji ga podržavaju na njegovom sportskom putu.

Današnji svečani doček organizirali su Teniski klub Šubićevac i Grad Šibenik.

''Veliko mi je zadovoljstvo što u prekrasnom Krešimirovom gradu pozdravljamo hrvatsku reprezentaciju, hrvatski tenis, a posebno našeg sugrađanina Franka Škugora. Ova godina je sjajna godina hrvatskog sporta što je sjajna promocija ne samo sporta nego i države i pokazatelj da kada želite nešto učiniti i kada uložite trud da možete i uspjeti'', kazao je u đardinu gradonačelnik Željko Burić.

Župan Pauk kazao je kako je Škugor još jedan dokaz pozitivne sportske tradicije grada Šibenika te kako je njihova obaveza da svatko u svojoj domeni radi koliko god može na stvaranju novih vrhunskih sportaša.

Prisutnima na dočeku obratio se i dopredsjednik Hrvatskog teniskog saveza Neven Nakić.

''Salatara teži 106 kilograma srebra i ona inače nema vrijednost, a u svijetu sporta to je jedan pokal koji je nemjerljiv i koji je nešto najdragocjenije u svijetu sporta. Sama ta činjenica govori koliko truda, krvi i znoja treba odraditi da bi se osvojila'', naglasio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara