Video - Prvi Eduardov intervju: Gledao sam slike, ali one kako ležim okrenut leđima

U EKSKLUZIVNOM intervjuu za HRT Eduardo da Silva pričao je o svojim danima oporavka i teškoj sudbini koja ga je zadesila.

Eduardo je na sva pitanja vrlo iskreno odgovarao, jedino je zamolio novinare da ga ne pitaju ništa o Martinu Tayloru.

"Bio je to nesretan slučaj"

"Puno mi je lakše sada, nego što je to bilo prije. Osjećam se puno bolje, naime, oporavio sam se u glavi i sada još treba sve to samo zaboraviti. Znam, pola godine neću vidjeti nogomet, ali s druge strane bit ću sa svojom obitelji što me veseli", rekao je Eduardo.

Eduardo je istaknuo da je njegova ozljeda bila samo jedan nesretan trenutak.

"U tom trenutku bio sam svom težinom noge na zemlji i zato mi se to dogodilo. Da je tada noga bila u zraku, bio bi to običan prekršaj i nikome ništa, ali sudbina je htjela drukčije", napomenuo je Eduardo.

"Kada sam vidio nogu, samo sam okrenuo glavu i odmah me je uhvatila panika"

Reprezentativni napadač pokušao je zatim opisati sam trenutak ozljede.

"Išao sam prije njega na loptu i kada sam htio maknuti stopalo, nisam stigao. Svi kažu da je to ružno izgledalo. Svi kažu nemoj gledati pa i neću niti želim. Samo sam gledao slike kako ležim s leđa", rekao je da Silva.

"U trenutku kada sam ležao na podu, pogledao sam svoju nogu i kada sam vidio što se dogodilo, nisam mogao vjerovati. Okrenuo sam glavu jer je bio odvratno. Uhvatila me velika panika, nisam znao što bi. U tom trenutku htjeli su mi imobilizirati stopalo pa je došao Gilberto da mi objasni na portugalskom što raditi, ali u tom trenutku sam toliko bio u šoku da nisam razumio ni Gilberta", dodao je.

Na pitanje je li trpio veliku bol u posljednje vrijeme Eduardo odgovara: "Odgovor je ne, nije me boljelo, više me je bila panika, nekakva nervoza, ali ne sjećam se bola. Znam da svatko želi na terenu pobijediti i svi uvijek daju sve od sebe pa se onda ovako nešto jednostavno dogodi."

Oporavak teče dobro, a na rehabilitaciju ide u Brazil

Oporavak, kaže, teče vrlo dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oporavak prolazi kako treba i vrlo sam zadovoljan. Gips ću imati još najvjerojatnije četiri tjedna, a onda ću početi pravu rehabilitaciju. No, sve će ovisiti o meni, najvažnije je da budem spreman u glavi, a to će diktirati i moju tjelesnu spremu", istaknuo je Eduardo.

Dudu će se, kaže, najverojatnije oporavljati u Brazilu.

Izgleda da je najbliže da odem u Brazil na rehabilitaciju u Rio de Janeirio. Tamo su znali ići Roberto Carlos, Ronaldo i Ronaldinho, kod liječnika brazilske reprezentacije. Bit ću blizu kuće i veseliti se na druge načine, provodeći na primjer vrijeme sa svojim roditeljima i obitelji",  istaknuo je Dudu.

"Zahvaljujem se svima na podršci"

Eduardo se putem TV ekrana zahvalio svim ljudima iz Hrvatske, suigračima i prijateljima čije su ga poruke napunile optimizmom.

"Kada se ovako nešto desi, najvažnije je biti uz obitelj, prijatelje i roditelje da ti daju podršku. Puno mi je pomogla podrška svih ljudi iz Hrvatske i ovim putem zahvaljujem i na tome. Sigurno ću se vratiti, ali ne mogu reći hoću li biti jači ili slabiji, samo znam da se želim vratiti. Moja obitelj se osjećala gore nego ja i morao sam ih sve smirivati. Govorio sam im da treba to zaboraviti i da se treba okrenuti budućnosti."

Izmišljeni intervju i izmišljeni posjet Taylora, koji mu se nije ni ispričao

Eduardo je istaknuo kako je nedavno objavljeni intervju s njime totalna izmišljotima, kao i to da ga je Martin Taylor posjetio u bolnici.

"Moj intervju za 'News of the World' je izmišljen. Ovo mi je prvi intervju otkada se to dogodilo. Zatražio sam ih da to demantiraju i oni su to napravili. Sigurno je da su mediji previše popratili ovaj slučaj. Meni je trebao mir jer sam se loše osjećao, a nitko mi nije htio dati toliko potreban mir. Mediji su napisali i to da me Taylor posjetio u bolnici i ispričao mi se, ali htio bi napomenuti da se to nije dogodilo, to je izmišljotina", napomenuo je Eduardo.

"Znam da ću nedostajati reprezentaciji"

Nadam se da reprezentativci mogu i bez mene napraviti dobar rezultat na Euru.

"Svi su mi dečki iz reprezentacijie dali riječ podrške i zahvaljujem im. Mislim da oni mogu i bez mene napraviti dobar rezulrat. Znam da ću im malo nedostajati, ali nadam se da će dogurati što dalje na Euro. Sutra dolazi Bilić, sigurno da mi njegovi savjeti znače. Znate, taman sam počeo više igrati u Arsenalu i dobivati veću minutažu, ali što ću, tako je Bog htio. Treba se okrenuti budućnosti", kraj će Eduardo.

V.B.
Screenshot: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara