38. ZAGREBAČKI SALON - ARHITEKTURA 2000.-2003.

Organizacijski odbor 38. zagrebačkog salona, reprezentativne izložbe suvremenoga hrvatskoga likovnog stvaralaštva koja bi se trebala održati u listopadu, vodit će Saša Randić, predstavnik Udruženja hrvatskih arhitekata i Društva arhitekata Zagreb.

Organizator je ovogodišnjega zagrebačkog salon posvećenog arhitekturi Udruženje hrvatskih arhitekata, a za odabir je imenovan talijanski arhitekt, urbanist i kritičar Stefano Boeri.

Salon je, kako ističe u današnjem priopćenju Udruženje hrvatskih arhitekata, zamišljen kao manifestacija koja bi trebala pozicionirati hrvatsku arhitektonsku produkciju u razdoblju 2000.-2003. unutar suvremenoga europskog konteksta.

Javni poziv za sudjelovanje na 38. salonu, koji je utemeljila Skupština grada Zagreba 1965., bit će raspisan početkom travnja.

Organizacijski je odbor kao mjesto održavanja salona, kako se navodi, razmatrao zgradu Ferimporta.

Stefano Boeri (1956.) profesor je na katedri urbanog dizajna na sveučilištu u Veneciji i Mendrisiju te predavač na Institutu Berlage u Rotterdamu. U posljednje vrijeme usredotočio je svoj interes prema obnovi južnoeuropskih obalnih površina. Na prošlogodišnjoj izložbi suvremene umjetnosti Documenta 11. u Kasselu Multiplicity predstavio je istraživačku instalaciju sa svrhom detektiranja nove, nepredvidive naravi Sredozemnog mora. Boeri je predstavljao Italiju na izložbi ´Novi trend u arhitekturi Europe i Japana´ (Tokyu, Porto, Rotterdam).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara