Albanski političari ugostili Pusić: "Odnosi s Hrvatskom su prioritet"

Albanski političari ugostili Pusić: "Odnosi s Hrvatskom su prioritet"

Foto: FAH

MINISTRICA vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić susrela se danas u Tirani s najvišim albanskim dužnosnicima koji su istaknuli da su im odnosi s Hrvatskom prioritet, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Pusić se u glavnom albanskom gradu sastala s ministrom vanjskih poslova Ditmirom Bushatijem, premijerom Edijem Ramom i predsjednikom Bujarom Nishanijem.

"Odnosi Albanije i Hrvatske su prioritet, ne samo radi tradicionalno dobrih odnosa i povijesti nego i danas kada bismo trebali osmisliti neke konkretne projekte i teme na kojima ćemo zajednički raditi", rekao je Nishani.

"Albanija je posvećena partnerstvu i regionalnoj suradnji i smatramo da je europski put pravi put za sve zemlje ove regije, a mi možemo profitirati od vašeg iskustva na tom putu, dodao je albanski predsjednik.

O fazama u procesu europskih integracija Albanije koja je status kandidata dobila u lipnju 2014., Pusić je razgovarala s premijerom Ramom koji je istaknuo važnost što bolje i češće komunikacije s Hrvatskom, jer najbolje razumije probleme i izazove s kojima se Albanija susreće na putu prema EU-u.

Šefica delegacije EU-a u Tirani je veleposlanica Romana Vlahutin, podsjećaju u ministarstvu.

Izgradnja jadransko-jonske autoceste i jadransko-jonskog plinovoda kao nastavka plinovoda TAP-a također su bile teme sastanka ministrice Pusić s Ramom, navodi se u priopćenju MVEP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara