IDS i dalje ne zna hoće li ostati u Kukuriku koaliciji

IDS i dalje ne zna hoće li ostati u Kukuriku koaliciji

Foto: FAH

SABOR IDS-a raspravljao je u subotu o programima i projektima koji su bitni za građane Istre i to će, rekao je predsjednik stranke Boris Miletić, biti temelj za eventualne buduće pregovore sa svim strankama.

Nastavak koalicijske suradnje očekuje predsjednica HNS-a i Prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić. Ona je na pitanje novinara šteti li vladajućoj koaliciji IDS-ovo odugovlačenje s odlukom hoće li izaći na parlamentarne izbore u koaliciji s dosadašnjim partnerima rekla kako to ne šteti jer koalicija i dalje funkcionira.

"Mi imamo koaliciju koja radi svoj posao u kojoj IDS aktivno sudjeluje. Svaki novi izbori znače i novu rundu pregovora, ali u svakom slučaju očekujem nastavak naše suradnje," poručila je Vesna Pusić i istaknula da HNS i ostali koalicijski partneri moraju zajednički ustati, boriti se i suprotstaviti se, kako je rekla, "povratku najcrnje prijetnje, straha i vrijeđanja te najcrnijih dijeljenja".

Miletić: IDS ne gradi koaliciju na temelju trgovine

Predsjednik IDS-a Boris Miletić novinarima je ponovio kako je Sabor stranke danas u svom radnom dijelu raspravljao o programima i projektima koji su bitni za građane Istre i to će, kako je rekao "biti okosnica i temelj za eventualne buduće pregovore sa svim strankama".

"IDS nije nikada gradio koalicije na temelju bilo kakve trgovine ili nekakvim foteljama u Vladi, mi smo gradili koalicije na temelju programa i projekata i tako ćemo činiti i ubuduće," istaknuo je Miletić.

Pusić: Trebamo se boriti protiv nazadnjaštva, šovinizma i terora

Pusić je u izjavi za novinare istaknula je kako Hrvatskoj danas treba ona ista energija koja je iskazana devedesetih godina kojom se, kako je rekla, "treba boriti protiv nazadnjaštva, segregacije, šovinizma te protiv terora".

"Moramo se boriti i protiv onih ljudi koji su osumnjičeni za najgore ratne zločine a danas pokušavaju terorizirati naše sugrađane, prijatelje i naše saborske zastupnike samo zato što su druge nacionalnosti," kazala je Vesna Pusić dodavši kako treba sačuvati zemlju na putu prema oporavku i prema civiliziranijim standardima.

"Jer, ono što se u posljednje vrijeme događa je zaista strašno, uključujući i ponašanje Branimira Glavaša u Saboru kao i napad na saborskog zastupnika Milorada Pupovca. To su stvari koje pokazuju da u Hrvatskoj ima još puno onog početnog posla," poručila je Vesna Pusić.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara