Bandić: Ispričavam se svim Zagrepčanima, ovo je bila viša sila

Bandić: Ispričavam se svim Zagrepčanima, ovo je bila viša sila

Foto: Goran Mehkek / Cropix

SNIJEG je u Zagrebu prestao padati. Zimska služba je na nogama od sinoć. Potrošeno je više stotina tona soli. Kakva je situacija na zagrebačkim prometnicama osobno se došao uvjeriti i gradonačelnik Milan Bandić koji nam je prenio svoje dojmove.

"Trenutno je 208 ekipa na terenu u Gradu, očišćena su velika križanja, vijadukti i prilazi bolnicama. Noćas će se očistiti ostatak prometnica u gradu i u rubnim dijelovima Zagreba. Promet se odvija otežano, ali noćas će se očistiti sve ono što se nije uspjelo do sada. Sva sreća da je subota na nedjelju, a i sutra očekujemo manji promet", poručuje Bandić koji je preko Media servisa svojim sugrađanima uputio i apel zbog aktualnih vremenskih neprilika u gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo bi zamolio starije sugrađane da ne izlaze iz kuće ako baš ne moraju, drugo da mi koji funkcioniramo malo bolje, ne vozimo svoje limene ljubimce, bez povijesnih razloga, jer time ometamo javnu službu da očisti Zagreb, no ako to već moramo napraviti da vozimo polako Također, molim Zagrepčane da očiste snijeg oko svojih ulaza, kako sam i sam to učinio", poručio je gradonačelnik Bandić koji se ispričao svim sugrađanima zbog današnjeg kaosa, za koji kaže da je viša sila. Zahvalio je se i svim djelatnicima Zimske službe.

"Mislim da ćemo sutra popodne ponovno imati uređene zagrebačke prometnice i da ćemo moći normalno funkcionirati. A najava je da će, ne samo prestati oborine, nego i da ne očekujemo novi snijeg u narednim danima", kaže gradonačelnik koji je svjestan da je pred Zimskom službom još jedna duga noć. Ipak, poručuje da kamiona i soli ima dovoljno.

"Ovo nije nikada bilo da u 12 sati napada pola metra snijega, no naša Zimska služba je i na to spremna", zaključio je gradonačelnik Bandić. Večeras će u 21 sat posjetiti sjedište Zimske službe na Žitanjku kako bi se osobno zahvalio svim vrijednim djelatnicima na svemu što čine za Zagreb i Zagrepčane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara