Bandić: Subvencije za dječje vrtiće u Zagrebu ostaju i ove godine

Foto: Hina

"GRAD Zagreb i dalje daje subvencije za upis djece u dječje vrtićima, neće se moći svi upisati gdje žele, ali 95% roditelja će to ipak moći", najavio je tako gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas u palači Dverce u okviru manifestacije 18. dani dječjih vrtića Grada Zagreba.

Upisi u dječje vrtiće krenuli su jučer a traju do 16. svibnja, a gradonačelnik kaže kako u Zagrebu nema više lista čekanja, kako će se sva djeca upisati u vrtiće kako vjerske, tako i privatne, a subvencije i dalje ostaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Subvencije po dohodovnom principu u ovo krizno, recesijsko vrijeme ostaje. To znači da oni koji imaju više će plaćati više, a oni koji imaju manje će plaćati manje. Subvencija Grada Zagreba je 1.800, odnosno 2.000 kuna što znači da građani plaćaju 200 ili 400 kuna vrtić koji ima ekonomsku cijenu od 2.200 kuna. To je najvažnije u ovom trenutku."

U Zagrebu u zadnjih nekoliko godina broj djece raste, za što je, kaže Bandić, zaslužna populacijska politika grada.

"Mi smo jedini grad u Hrvatskoj i među rijetkima u Europi koji zapravo dijete isplaćuje 1.800 kuna, za drugo 3.600, a za treće i svako naredno 9.000 kuna godišnje do šeste godine života. I to je doprinijelo mjerama aktivne populacijske i demografske politike u Gradu Zagrebu", istaknuo je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara