Bandić kao Kosor: Nitko nije poderao više cipela šetajući Zagrebom kao ja!

Bandić kao Kosor: Nitko nije poderao više cipela šetajući Zagrebom kao ja!

Foto: Boris Kovačev (Cropix)

ZAGREBAČKA Gradska skupština danas bi trebala raspravljati o posljednjem projektu gradonačelnika Milana Bandića, a to su radovi na Cvjetnom trgu te izgradnji fontana kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Očekuje se burna sjednica, kao i nastavak okršaja između Bandića i njegova dojučerašnjeg štićenika, a danas predsjednika Gradske skupštine - Davora Bernardića.

Nema projekta, a počeli radovi

Naime, Bernardić tvrdi kako programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2012. godini nije predviđeno uređenje plohe Cvjetnog trga te da u projektima nema ni izgradnje fontana.

"Unatoč tome, radovi su započeti na obje lokacije", zaključuje Bernardić dodajući da su uputili dopis Ministarstvu uprave i Ministarstvu financija radi nadzora te se traži od Bandića da se drži odluka Skupštine. 

Morao stepenicama, a tri puta pisao Holdingu

Bandić se naravno ne misli predavati bez borbe pa je tako uvod u Skupštinu "začinio" opaskom prema Zagrebačkom holdingu koji ne radi ništa. 

"Jutros dok sam se penjao stepenicama iz Tomićeve na Gornji grad na sjednicu Gradske skupštine, vidio sam da uspinjača još ne radi. Pa to je nevjerojatno, dva mjeseca ju popravljaju, a stariji građani i turisti lipsaju po ovim vrućinama. Tri puta sam već pisao Zagrebačkom holdingu da hitno puste uspinjaču u funkciju, jer ovo je već sramota", požalio se Bandić.

Čović: Idu autobusi dok se ne popravi uspinjača

Prvi čovjek Holdinga Ivo Čović, nije zapravo imao odgovor što se događa s uspinjačom pa je tako rekao na aktualnom satu, odgovarajući na pitanje vijećnice HDZ-a Danire Bilić da su krive neodržane sjednice skupštine Holdinga.

"Na jednoj od skupština uspinjača izbačena s dnevnog reda, to pitanje nije riješeno", rekao je Čović dodajući kako je misli da će uspinjača ovaj tjedan ponovno raditi. Dok se pitanje uspinjače ne riješi vozit će ZET-ovi autobusi, najavio je Čović.

I dalje sam gradonačelnik

Na Skupštini se tek "zaiskrilo" kada se na "aktualcu" postavilo pitanje radova na Cvjetnom trgu, a zbog burne rasprave aktualni sat čak je i prekinut, nakon što je Bernardić optužio Bandića da laže, a Bandić uspoređivao Zagreb sa Zanzibarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bandić je braneći projekt Cvjetnog trga tvrdio kako je i "dalje gradonačelnik" te da je za uređenje trga raspisao natječaje.

"Sklopio sam i ugovore koji su teški 30-ak milijuna kuna za radove na fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice, ali i obnovi Cvjetnog trga", rekao je Bandić. U jednom trenutku, obrativši se članovima Skupštine zavapio kako on "nije majmun".

Je li mislite da sam ja majmun!?

"Mislite li vi da sam ja majmun!? Da neću ispoštivati ugovore jer se vama digao šešir? Imate naknadnu pamet kao što ste je imali i kada smo odlučivali o vrtićima", rekao je Bandić. No, Bernardić se nije dao pa mu je odgovorio da su radovi unatoč svemu - nezakoniti.

"Upozorit ću da su radovi na Cvjetnom i na ulici Hrvatske bratske zajednice nezakoniti", rekao je Benardić, a Bandić mu je želio odgovoriti, ali Bernardić mu je odgovorio kako mu ne može uzeti riječ jer kao predsjednik gradske Skupštine mora štititi ovu instituciju.

"Ja sam još uvijek gradonačelnik i moram štititi svoju gradonačelničku funkciju, moram reagirati pogotovo kada kažete da radimo nezakonito", istaknuo je Bandić, a Bernardić je nakratko prekinuo sjednicu dok se Bandić ne smiri.

Bandić je na svojem Facebook profilu nakon svega komentirao kako je ovo danas bila loša politika u Gradskoj skupštini te da je vidio izraze čiste mržnje. 

Ovo nije politika

"To zapravo nije politika već izrazi čiste mržnje i osobne zavisti. Skinuli su sve važne točke s dnevnog reda, tako da koče razvoj grada i dalje. Koče gradnje cesta, kanalizacije i svega drugog neophodnog za građane ovoga grada. Tako da, ubuduće pitanja kada će biti cesta, kanalizacija, vrtić, škola i slično postavljajmo zastupnicima u Gradskoj skupštini jer ovakvim sramotnim neradom koče razvoj grada. Ponavljam, to nije politika", napisao je Bandić.

Kao Kosor

Da ga je rasprava pogodila, Bandić je potvrdio i još jednim Facebook komentarom, koji podsjeća na posljednje dane Jadranke Kosor na čelu HDZ-a.

"Niti jedan političar niti osoba na javnoj funkciji u Zagrebu nije prošao Zagreb, njegovo predgrađe i okolicu i poderao više cipela od mene. To stanovnici najudaljenijih dijelova grada dobro znaju. Nema naselja i ulice u kojoj nisam bio. Tada su mi u Skupštini, ovi željni moći i upravljanja, spočitavali da samo gradim predgrađe Zagreba a centar zapostavljam. Sada, kada hoćemo nešto u centru napraviti, preurediti Cvjetni kao što trenutno preuređujemo glavni trg u Stenjevcu za koji se nitko ne buni, sada su opet politikanstva da to ne treba", napisao je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara