Bandićeva uprava već godinama koristi Todorićeve bonove jer je Konzum najdostupniji u Zagrebu!?

Bandićeva uprava već godinama koristi Todorićeve bonove jer je Konzum najdostupniji u Zagrebu!?

Foto: Arhiva

ZAGREBAČKA gradska uprava već godinama, točnije još od 2002. godine koristi Konzumove bonove kako bi svojim zaposlenicima isplatila uskrsnice. Riječ je o bonovima u vrijednosti od 400 kuna koje dobiva svaki zaposlenik, koji vrijede više od 4 milijuna kuna. Unatoč krizi i negativnom poslovanju Uprava koju vodi gradonačelnik Milan Bandić podijelila je i ove godine uskrsnice.

Nikada nije bilo natječaja

Kako su nam objasnili iz zagrebačkog Gradskog ureda za financije, za posao podjele uskrsnica nikada nije bio raspisan natječaj.

"Isplata u naravi zaposlenicima nije nabava u smislu Zakona o javnoj nabavi i nije nabava u cilju gospodarskog korištenja predmeta nabave", kažu nam iz Ureda za financije pozivajući se pritom na mišljenje Ministarstva financija iz studenog 2003. godine.

No, zanimalo nas je kako je zapravo Konzum Ivice Todorića, došao do tog posla s obzirom da je naše istraživanje kod ostalih trgovačkih lanaca pokazalo kako oni zapravo vrlo rijetko ili gotovo nikako ne dobivaju ponude od državnih institucija?

Kriterij je raširenost prodajnih mjesta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Glavni kriterij je raširenost mreže prodajnih mjesta trgovačkog lanca Konzum", objasnili su nam iz Gradskog ureda za financije. Podsjetimo, isti kriterij za odabir Konzuma bio je i kod HEP-a, jer kako su nam objasnili, diskriminirani bi bili djelatnici koji bi morali putovati više od 30 kilometara, odnosno u drugo mjesto ili grad kako bi potrošili uskrsnicu.

U slučaju grada Zagreba u kojem djeluju svi trgovački lanci, diskriminirani bi valjda bili oni koji bi se morali do odabranog trgovačkog lanca voziti više od 3 tramvajske stanice.

Recimo na kraju kako je u istraživanju specijalizirane stranice supermarketi.info koja redovno prati cijene u trgovačkim lancima, Konzum u travnju (kada su podijeljene uskrsnice) bio tek na trećem mjestu na listi najpovoljnijih supermarketa. Na prvom i drugom mjestu kao najpovoljniji su bili Kaufland i Plodine. I u ovom mjesecu Konzum je i dalje na trećem mjestu, a ispred Konzuma su Getro i Plodine.

Trgovački lanci o K-bonovima u državnim tvrtkama: Nikada ništa, a nudimo sve da dobijemo taj posao!

Čačić ravnodušan prema HEP-ovim Uskrsnicama u K-bonovima: Imaju na to pravo!

"Umjesto da božićnice isplaćuje u bonovima, HEP-u je bolje da radnicima za isti iznos smanji ratu struje!"

Milanoviću, zašto nam je skuplja struja? Državni HEP od Todorića uzeo bonove u vrijednosti 5,5 milijuna kuna

Ne žele otkriti zašto su odabrali Todorića: Bonove Konzuma za Uskrs dobili i zaposlenici PMF-a

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara