Bandić održao sastanak s udrugama osoba s invaliditetom

Bandić održao sastanak s udrugama osoba s invaliditetom

Foto: Zagreb.hr

POVODOM Međunarodnog dana osoba s invaliditetom zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je primio danas u Gradskoj upravi vodstvo i predstavnike udruga osoba s invaliditetom od posebnog interesa za Grad Zagreb i udruga koje djeluju u korist osoba s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku što ga je vodio gradonačelnik Bandić dogovoren je način i hodogram rješavanja akutnih problema osoba s invaliditetom u Zagrebu istaknutih na prekjučerašnjem prijemu u Gradskoj skupštini, a to su: pitanje poslovnih prostora, nabavka pet novih kombi-vozila, vraćanje iznosa zakupnine na pet kuna po kvadratnom metru te smještaj najtežih socijalno–zdravstvenih slučajeva. 

Svoja prava udruge će ostvarivati u suradnji s mjerodavnim uredima, zavodima i službama, po preporuci Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Gradonačelnik je, također, najavio amandman koji će podnijeti na drugom čitanju proračuna,kojim će tražiti da se sredstva namijenjena projektima i programima za unapređivanje kvalitete života osoba s invaliditetom vrate na razinu 2011. Sljedeći sastanak dogovoren je u siječnju u prostorima Društva distrofičara.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara