Bauk: Vlada se neće očitovati o novom referendumu

Foto: FAH

MINISTAR UPRAVE Arsen Bauk izjavio je danas da će inicijativa za održavanjem referenduma o izbornome zakonodavstvu proći jednaku proceduru kao i ranije referendumske inicijative, a Vlada se o najnovijoj inicijativi neće očitovati.

"Sve što se tiče referenduma, odnos je građana i njihovog predstavničkog tijela, a to je Hrvatski sabor, Vlada se o tome uopće ne bi trebala očitovati", rekao je Bauk novinarima uoči sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upitan znači li to da će pitanje iz najnovije referendumske inicijative doći pred Ustavni sud na odlučivanje, Bauk je uzvratio kako to ovisi o o reakciji Sabora.

Ako skupi potpise, ide u proceduru

"Vlada se neće očitovati, a kako će Sabor reagirati treba vidjeti, ali već postoji standardna procedura, tako da ništa novo", rekao je ministar. Dodao je da će najnovija referendumska inicijativa, prikupi li se dovoljan broj potpisa, proći istu proceduru kakvu su prošli referendum o braku i dvojezičnosti.

Građanska inicijativa "U ime obitelji" pozvala je jučer građane, udruge, vjerske zajednice i političke stranke da od 21. rujna do 5. listopada svojim potpisima zatraže održavanje referenduma kojim bi se pravičnije uredilo izborno zakonodavstvo u Hrvatskoj, a saborske zastupnike već od idućih parlamentarnih izbora "biralo imenom i prezimenom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara