Dobra vijest za Zagrepčane: Nakon javnog prijevoza, pojeftinit će parkiranje

Foto: Arhiva

ZAGREPČANI će uskoro manje plaćati javni gradski prijevoz, ali i parkiranje.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je najavljena pojeftinjenja komunalnih usluga. Prvo bi trebao pojeftiniti javni prijevoz, a nakon toga i parkiranje. Način na koji će se smanjiti cijene javnog prijevoza uprava Holdinga mora naći do kraja mjeseca.

"Kolege iz Holdinga bi do kraja devetog mjeseca trebale izaći s pojeftinjenjem na planu prijevoza. U kojem segmentu i koliko, to je njihova zadaća, koju trebaju izvršiti. A onda ćemo dalje, onda ćemo vidjeti gdje ćemo još moći pojeftiniti koju komunalnu uslugu. Sljedeća će vjerojatno biti promet u mirovanju, parkiranje", rekao je Bandić.

Direktor ZET-a Dubravko Baričević još je prošli tjedan komentirao najave o snižavanju cijene javnog prijevoza u gradu.

"Razmišljamo i o takvoj mjeri. Naravno, imamo prethodno probleme ustrojiti dobru naplatu karata, pa da oni koji plaćaju, ne plaćaju za one koji ne plaćaju, a s time bi se i otvorila mogućnost da se možda i spusti cijena karata, da bude pristupačnija, pa da na takav način povećamo volumen prodaje", kaže Baričević.

Gradonačelnik još nije znao reći o kolikom će se sniženju cijena raditi, a ranije je najavljeno da će prvo pojeftiniti pojedinačne tramvajske karte, a zatim mjesečni i godišnji pokazi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara