Dodijeljene stipendije za deficitarna zanimanja zagrebačkim učenicima

Dodijeljene stipendije za deficitarna zanimanja zagrebačkim učenicima

Foto: Arhiva

GRAD Zagreb već desetu godinu zaredom stipendira učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Za potrebe obrtništva ove se godine školuje 58 novih učenika, a među njima su staklari, autolimari, klesari, alatničari i mnogi drugi.

Učenici srednjih strukovnih škola, danas su na svečanosti primili svoje stipendije za trogodišnje školovanje. Za prvu će godinu dobiti 900 kuna, za drugu 1.200, a za treću 1.500 kuna. Stipendije su im uručili predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Želim vam poručiti, dragi učenici, da je znanje najvažnije što možete imati i da se nikada ne prestanete obrazovati i ulagati u sebe i kada završite sa školom. Tek onda počinje obrazovanje, niste gotovi. Princip cjeloživotnog učenja je nešto bez čega za deset ili 15 godina nećete moći konkurirati na tržištu rada. Top deset zanimanja danas nisu nešto što će biti top deset zanimanja za deset godina", poručio je Bernardić novim stipendistima.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić budućim je staklarima, alatničarima i autolakirerima također poručio da su odabrali zanimanje koje će im donijeti kruh kada ga završe.

"To je dobro, a ne da se obrazujete za burzu. Stara narodna poslovica kaže, dajte mi znanje, dat ću vam imanje. Prema tome, vi ste jamstvo da će obrtništvo, malo i srednje poduzetništvo i zagrebačko tradicionalno obrtništvo živjeti i dalje i na tome vam od srca hvala", rekao je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara