Fiksiranje tečaja švicarca u petak pred Saborom

Fiksiranje tečaja švicarca u petak pred Saborom

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Josip Leko potvrdio je u ponedjeljak da će Vlada krajem tjedna predložiti zakonsko rješenje za probleme građana s kreditima u švicarskim francima te najavio da će taj prijedlog već u petak biti uvršten u dnevni red predstojeće saborske sjednice i raspravljen u najkraćem roku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba brzo reagirati jer je neprihvatljivo da moćnici iz džepa građana administrativnim putem uzimaju kad hoće i koliko hoće promjenom tečaja, a građani su potpuno nezaštićeni", ocijenio je Leko u emisiji "S Markova trga" Hrvatskog radija.

Nije želio nagađati koje će mjere Vlada predložiti, no upozorio je da se u Hrvatskoj po važećim propisima sve vrijednosti mjere u kunama. "Mislim da bi bio dobar put da napokon kažemo kako se čuvaju vrijednosti unutar hrvatske države i mjera vrijednosti postaje kuna", dodao je.

U međuvremenu, premijer Zoran Milanović održao je press konferenciju u kojoj je izjavio kako će Vlada fiksirati tečaj franka na 6,39 kuna te kako će za godinu dana biti moguća i konverzija kredita u kunske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara