HDZ: Milanović i SDP u društvu stvaraju opasnu atmosferu obračuna

HDZ: Milanović i SDP u društvu stvaraju opasnu atmosferu obračuna

Foto: FAH

HDZ JE u subotu prozvao premijera Zorana Milanovića i SDP za izazivanje podjela u društvu i stvaranje "opasne atmosfere obračuna" te poručio kako s tim treba prestati i rješavati probleme.

"Posljednjih mjeseci hrvatsko društvo doživljava sve dublje podjele, a sve je to u režiji SDP-a i njihovog čelnika Zorana Milanovića", ustvrdila je na konferencije za novinare u središnjici HDZ-a Sunčana Glavak.

Podjela koja se stvara oko proslave Oluje izazvala je, po njezinim riječima, sve veće napetosti na relaciji Pantovčak - Markov trg. Time i manipulacijom oko objave podataka državnih dužnosnika te zakonima koji, kako kaže, nisu jednaki za sve, stvara se, tvrdi, opasna atmosfera obračuna.

"Mi smo u HDZ-u zbog takve atmosfere zabrinuti. Milanović zapovijeda vojskom svojih SDP-ovaca, parlament za njega obavlja prljave poslove, agencije zamračuju kredite, državna agencija širi govor mržnje, a takva se politika svela na poticanje podjela, atmosferu obračuna i govor mržnje, sve kako bi se skrenula pozornost sa stvarnih problema", poručila je Glavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bošnjaković: Sramotno je optužiti HDZ za totalitarizam

Član Predsjedništva HDZ-a Dražen Bošnjaković podsjetio je kako Hrvatska ima duboke ekonomske i demografske probleme te je poručio kako bi trebalo prestati s podjelama i početi rješavati probleme.

"Sramotna je, ružna i netočna izjava Ivana Fumića (predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista) koji je optužio HDZ za totalitarizam. Slobodu, slobodu medija i ljudske slobode donesene su u Hrvatskom saboru dok je HDZ imao većinu", naglasio je Bošnjaković.

Poruka iz španjolskog građanskog rata "No pasaran" kojom je premijer Milanović završio svoj govor u Lisinskom na središnjoj svečanost obilježavanja 70. godišnjice pobjede nad fašizmom, po Bošnjakovićevom mišljenju, samo dodatno podgrijava atmosferu obračuna. "U odnosu na koga 'No pasaran'", pitao je.

Na novinarski upit, u kontekstu proslave Oluje, tko u miru zapovijeda vojskom, Bošnjaković je uzvratio: "Držimo se Ustava, a po Ustavu je vrhovni zapovjednik predsjednica Republike".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara