HNS: "Šator proustaških i profašističkih grupacija u Srbu je nedopustiv"

HNS: "Šator proustaških i profašističkih grupacija u Srbu je nedopustiv"

Foto: A-HSP

HRVATSKA narodna stranka (HNS) ocijenila je danas da im je podizanje šatora pokraj spomenika u Srbu nevjerojatno.

"U 21. stoljeću, kada bi podjele i zastrašivanja morali biti iza Hrvatske, za HNS potpuno neprihvatljivo i nedopustivo da sumnjive proustaške i profašističke grupacije pokušavaju spriječiti obilježavanje antifašističkog ustanka koji se dogodio 27. srpnja 1941. u Srbu", priopćili su iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netrpeljivost, govor mržnje, agresivno ponašanje sljedbenika radikalne i proustaške desnice, osporavanje povijesne uloge i važnosti hrvatskoga antifašizma, prijetnje manjinama i nevladinim organizacijama koje promiču vrijednosti građanskoga društva, čemu smo, nažalost, imali prilike svjedočiti u posljednjih pola godine, ne smiju imati ni otvorenu, niti prešutnu potporu državnih institucija i državnoga vodstva.

Zadaća je najodgovornijih političkih aktera da takve pojave spriječe, bezrezervno osude i da ničim ne sudjeluju u relativizaciji njihovih pogubnih učinaka. Cijela Hrvatska mora i može stajati u obrani civilizacijskih dosega 21. stoljeća. Izražavamo nadu da će odgovorni reagirati, kako bi tekovine straha i mraka zaista ostale tamo gdje im je mjesto – daleko u prošlosti iza nas", ističe se u priopćenju HNS-a u povodu A-HSP-ova podizanja šatora pored spomenika u Srbu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara