Kreće nova tura odvoza glomaznog otpada u Zagrebu

Ilustracija: cistoca.hr

NASTAVLJA se odvoz glomaznog otpada u ožujku i travnju, a odvoz počinje danas, potvrdio nam je Vinko Vučić iz Čistoće.

"Zagrebački holding, podružnica Čistoća, započela je s odvozom krupnog otpada po mjesnim odborima. O rasporedu i lokacijama mobilnih reciklažnih dvorišta građani su dobili obavijest na kućne adrese, a informacije o tome mogu pronaći i na web stranicama Čistoće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Građani se mole da krupni otpad odlažu isključivo u spremnike koji će u tu svrhu biti postavljeni na određenim lokacijama od 8 do 19 sati. Naš sugovornik pritom podsjeća da su mobilna reciklažna dvorišta propisana Zakonom o održivom gospodarenju otpadom od strane Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

"Zabranjeno je glomazni otpad odlagati unutar drvoreda, dječjih igrališta, javnih zelenih površina i parkova te na mjesta koja za to nisu predviđena. Podsjećamo također, da je zabranjeno s krupnim otpadom odlagati bačve, kante i slične posude u kojima ima ulja, boja, kiselina ili drugih opasnih tvari, fluorescentne cijevi, otpadne baterije i akumulatore, azbestne ploče".

Krupni otpad se može besplatno odlagati u ukupno devet postojećih reciklažnih dvorišta tijekom cijele godine, zaključuje Vučić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara