Lesar: Na parlamentarne izbore idemo 17. svibnja

Lesar: Na parlamentarne izbore idemo 17. svibnja

Foto: FAH

U SABORSKIM kuloarima špekulira se da će se parlamentarni izbori održati 26. travnja, tvrdi Dragutin Lesar.

"Puklo u kuloarima (a možda je samo spin): parlamentarni izbori 26. travnja. Znači raspuštanje Sabora između 26. veljače i 12. ožujka", objavio je Lesar na Facebooku.

Nedugo zatim Lesar je uklonio ovu svoju objavu, te napisao: "Dakle sada je sve pouzdanije: parlamentarni izbori 17. svibnja".

I ranije se u medijima špekuliralo da Zoran Milanović želi već u travnju izaći na birališta. Prijevremene izbore krajem travnja SDP-u je navodno savjetovao inozemni konzultant Alexander Braun iz kuće Penn Schoen Berland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brauna, inače stručnjaka za politički i krizni konzalting, SDP je angažirao kako bi im pripremio kampanju za izbore na kojima će pokušati zadržati vlast.

Prijevremeni izbori SDP-u navodno odgovaraju zato što se birači još dobro sjećaju recentnih poteza poput oprosta dugova i zamrzavanja tečaja švicarca, a koji su u javnosti uglavnom popraćeni s odobravanjem. Također, time bi zakomplicirali situaciju konkurentima na ljevici jer ni Ivo Josipović, ni Mirela Holy, ni Slavko Linić, ni Živi zid još nemaju dobro ustrojene stranačke organizacije koje su spremne za parlamentarne izbore.

Milanović: Bit će kad budu

Premijer Zoran Milanović špekulacije o datumu parlamentarnih izbora komentirao je ranije ovoga tjedna za vrijeme posjeta Hvaru.

"To je uvijek tako u izbornoj godini i uvijek ćete u medijima pročitati jedno petnaest varijanti o tome kad će biti prijevremeni izbori. A izbori će biti onda kada mi odlučimo da se raspušta Sabor. U roku od 60 dana predsjednica države mora raspasati parlamentarne izbore. To može biti bilo kada ove godine, a može biti u veljači sljedeće godine", rekao je tada Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara