Linić: Nećemo plaćati nerad i cirkus u zdravstvu

Linić: Nećemo plaćati nerad i cirkus u zdravstvu

Foto: Hina

MINISTAR financija Slavko Linić prozvao je danas Sindikat liječnika da "radi cirkus u zdravstvu", poručivši da će se njegovo ministarstvo "svim snagama boriti da se ne plaća nerad".

Linić je to kazao novinarima u Saboru, zamoljen da komentira zahtjeve sindikata da se pripravnost liječnika plaća kao prekovremeni sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ja sam dosad čuo samo predsjednika tog sindikata koji je glasan, a zove se gospodin Babić. Ministarstvo financija neće dozvoliti nikakve isplate niti ćemo pristati na bilo kakve ultimatume", poručio je Linić. Naglasio je da Ministarstvo financija sudjeluje u radu sanacijskih vijeća te da se u bolnicama ne smije plaćati pripravnost.

"Rad u bolnicama mora biti organiziran tako da nema prekovremenih. Dežurstva mogu biti plaćena, jer je to nešto sasvim drugo, i rad mora biti plaćen. Ako hitni slučaj traži da svi liječnici moraju biti u bolnici, to mora biti plaćeno", rekao je Linić.

Naglasio je i da "plaće liječnika ne mogu biti 30-40 tisuća kuna, jer je to nešto što nijedan proračun neće moći poduprijeti".

"Smatram neodgovornim ovo što se događa u zdravstvu. Ni kune od Ministarstva financija neće biti odobreno za nekoga tko nije radio jedan sat. Ministarstvo će se boriti svim snagama da se ne plati nerad i cirkus i to je jedino što mogu reći", poručio je Linić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara