Maras: Ja jedva čekam sastanak s Kolindom da joj pokažem odlične rezultate Vlade

Maras: Ja jedva čekam sastanak s Kolindom da joj pokažem odlične rezultate Vlade

Screenshot: RTL

MINISTAR poduzetništva i obrta Gordan Maras u RTL-u Danas je komentirao, kako kaže, rekordan iznos Poduzetničkog impulsa u 2015. godini koji će iznositi više od četiri milijarde kuna, ali se osvrnuo i na učinke Vlade od početka mandata.

Ranije je najavio kako će novi program Poduzetnički impuls otvoriti i desetke tisuća radnih mjesta.

"To smo uvidjeli analizom događaja u protekle tri godine. Mi smo na temelju svake uložene kune kroz Poduzetničke impulse ostvarili zaradu od tri kune, više investicija, a otvorilo se gotovo 12 tisuća radnih mjesta. S obzirom da su sada sredstva puno veća i s obzirom na mogućnosti koje nam nudi Europska Unija, ove ćemo godine imati sredstava za poticaj kao nikada dosad i to moramo iskoristiti", rekao je Maras.

"Ove godine Hrvatska će izaći iz recesije"

Voditelj je napomenuo kako je vlada na početku mandata spominjala 50 tisuća novih radnih mjesta, koje je zatim obećala tijekom 2013., da bi rok konačno "pomaknula" do kraja mandata.

"Sigurno ste primijetili da se broj nezaposlenih stalno smanjuje, u sektoru malog i srednjeg poduzetništva stvari idu nabolje. Ove godine Hrvatska će izaći iz recesije i ostvarit ćemo pozitivnu stopu rasta BDP-a isključivo na malim i srednjim tvrtkama i obrtima. Nažalost, neke velike tvrtke poput INA-e ostvaruju gubitke, no mali i srednji poduzetnici ostvaruju uspjehe, posebno od ulaska Hrvatske u EU", kaže Maras.

"Nažalost, mi smo tri godine imali jedno veliko čišćenje gospodarstva. Puno velikih tvrtki je smanjilo proizvodnju ili otišlo u stečaj. Stoga je to trebalo kompenzirati otvaranjem novih radnih mjesta u drugim segmentima, i to smo učinili", dodao je.

"Bit će mi drago upoznati predsjednicu sa svime onime što smo napravili"

Što se tiče najava nove predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o tome da će ona zatražiti sjednicu Vlade na temu posrnulog hrvatskog gospodarstva, Maras kaže da se tomu raduje.

"Bit će mi drago upoznati predsjednicu sa svime onime što smo napravili i kako smo došli do gotovo deset puta većeg poticaja za poduzetnike nego što su oni bili 2011. godine. Imat ću čast upoznati predsjednicu sa svime što smo postigli, a posebno sam ponosan na način na koji smo iskoristili prednosti koje nam nudi Europska Unija", rekao je ministar.

"Očekivao sam Josipovića u SDP-u"

Komentirao je i Josipovićevo prozivanje SDP-a u kojem je bivši predsjednik rekao i kako ne misli politički surađivati s tom strankom.

"Ja samo mogu reći da mi je bila čast biti član kluba zastupnika i član stranke s Ivom Josipovićem, meni je žao što se ta priča ovako završila, ja sam ga očekivao u SDP-u", zaključuje Maras.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara