Matić: Želim Glogoškom da osvoji dvotrećinsku većinu u Saboru

Matić: Želim Glogoškom da osvoji dvotrećinsku većinu u Saboru

Foto: Hina

MINISTAR hrvatskih branitelja Predrag Matić komentirao je u četvrtak najavu uklanjanja prosvjedničkog šatora u Savskoj ulici nakon što se raspišu izbori ocjenom da branitelji i invalidi nisu imali nijedan razlog za prosvjed.

> Odlazi šator

Prosvjednicima je došao nalog da se povuku jer više ne ostvaruju one ciljeve zbog kojih su i došli pred Ministarstvo, rekao je Matić novinarima pred Banskim dvorima.

Na pitanje o mogućnosti da branitelji koji prosvjeduju od 20. listopada prošle godine, tražeći smjenu ministra i dvoje njegovih suradnika te raspravu o ustavnom zakonu o pravima hrvatskih branitelja, izađu sa svojom listom na parlamentarne izbore, što je spomenuo jedan od vođa prosvjeda Đuro Glogoški, Matić je odgovorio da ih podržava u tome.

To je pravi, demokratski način da se vidi njihova politička snaga. Oni tvrde da iza njih stoje svi hrvatski branitelji, a kako imamo oko 500.000 branitelja i svi su oženjeni, a svatko ima bar jedno dijete, to je milijun i pol ljudi, rekao je. Želim im da osvoje dvotrećinsku većinu u hrvatskom parlamentu, kazao je Matić.

Na upit novinara o odluci vukovarskog Gradskog vijeća kojom je onemogućeno postavljanje ćiriličnih natpisa na gradske institucije, ulice i trgove, rekao je kako je sve oko ćirilice bilo politički motivirano dodavši da se može provjeriti kako se ono što je govorio prije dvije godine sada ostvaruje. Žao mi je što me nisu poslušali jer su imali drugačije instrukcije, dodao je Matić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara