Puhovski: Šatoraši dižu rejting SDP-a i kao takvi više ne odgovaraju HDZ-u

Puhovski: Šatoraši dižu rejting SDP-a i kao takvi više ne odgovaraju HDZ-u

Screenshot: HRT

DANIJEL Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora rekao je "U mreži prvog" na Hrvatskom radiju da cijeni ministra branitelja Predraga Matića.

"On je moj branitelj i član udruge logoraša. Mi smo pogriješili kada smo tražili njegovu smjenu, mislim da to nije bilo dobro," ocijenio je Rehak i dodao da vjeruje u postizanje kompromisa s Vladom, pa tako i uklanjanje šatora iz Savske.

"Ako premijer bude imao takta, kao zadnji put, mislim da bi se pitanja šatora i ostalih problema mogla riješiti," rekao je.

Suprotnog je gledišta politički analitičar Žarko Puhovski koji misli da se ne treba kladiti u "premijerov takt" i kaže da ne može dokučiti je li Josip Klemm bio ironičan kad je Milanoviću zahvalio na "uspješnom vođenju Vlade".

"Truli kompromis"

Puhovski kaže da su se šatoraši ukopali na svojim pozicijama i ne vjeruju u skoro uklanjanje šatora, ali ne isključuje raskol među prosvjednicima što ilustrira Klemmovom osudom i isprikom zbog postavljanja plinskih boca na ulicu.

Analitičar drži da je problem što premijer nije primio predstavnike sindikata koji su za njega puno važniji od bivših branitelja i susret sa šatorašima naziva "trulim kompromisom".

"Radnici RIZ-a čekaju godinama da ih primi premijer, po čemu su bivši branitelji tu privilegirani?," pita Puhovski i primjećuje da je zajedno s podizanjem šatora u Savskoj, SDP-u prestao padati rejting.

"Oni su jučer bili dvije klase pristojniji nego inače, nije bilo radikalizacije, nije bilo 'dolje Jugoslaveni ' i 'oba će pasti'", rekao je Puhovski koji smatra da su šatoraši na početku bili povezani s HDZ-om, ali da više ne odgovaraju toj stranci.

Puhovski se osvrnuo i na zahtjev šatoraša za dostojanstvom. "Klemm jučer kaže 'Tražimo dostojanstvo'. Kod koga ja mogu doći i tražiti dostojanstvo? 'Dobar dan gospođo, dajte mi dostojanstvo'", rekao je kroz sarkazam i predvidio da će biti još sastanaka i zahtjeva branitelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara