Ministar Lorencin optimističan: Posljedice poplava na turizam bit će minimalne

Ministar Lorencin optimističan: Posljedice poplava na turizam bit će minimalne

Foto: FAH

MINISTAR  turizma Darko Lorencin rekao je danas da će posljedice poplava na turizam biti gotovo minimalne te da će njegovo ministarstvo i Hrvatska turistička zajednica (HTZ), kada se sagledaju štete, obnoviti svu turističku javnu infrastrukturu kako bi se što prije omogućio turizam na poplavljenim područjima.

"Posljedice na turizam od poplava su gotovo minimalne. Vlada u cjelini je je poduzela mjere pomoći poplavljenim područjima, a mi kao Ministarstvo turizma i HTZ smo osim simbolične donacije u novcu donijeli preliminarnu odluku da ćemo, kada se sagledaju štete, obnoviti svu turističku javnu infrastrukturu i omogućiti što je prije moguće turizam na tom području", rekao je ministar Lorencin u emisiji Hrvatskog radija "Intervju tjedna".

Ministar turizma izrazio je optimizam za ovogodišnju turističku sezonu rekavši da za nadolazeće blagdane Duhova očekuju dolazak turista s glavnih emitivnih tržišta. "Prevladava optimizam, pogotovu kada je riječ o Njemačkoj, što znači da će doći koji gost više i svi zajedno više potrošiti", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je da politikom razvoja destinacijskog menadžmenta žele utjecati na stvaranje niza turističkih proizvoda - usavršavanja glavnoga tj. "sunca i mora", ali i novih koji će omogućiti veću posjećenost turista u pred i posezoni.

Upitan o situaciji oko turističkih tržišta u Ukrajini i Rusiji, ministar Lorencin je rekao da su po pitanju Ukrajine odustali od daljnjih aktivnosti jer su procijenili da, zbog tamošnje situacije, bilo kakve aktivnosti ne bi imale rezultata. Istaknuo je da je na ruskom tržištu smanjen negativan utjecaj uvođenja viza, a slijedi daljnja borba za ruske turiste jer je Hrvatska jedino na tom tržištu "u crvenom".

Naveo je da se i dalje poduzimaju akcije kako bi se privukli turisti iz tog područja rekavši da se trenutno u Hrvatskoj nalaze glavni ruski novinari koji prate turizam. Ministar Lorencin istaknuo je optimizam vezan ne samo za dolazak turista iz Njemačke, već i iz Velike Britanije za koju očekuje dvoznamenkasti rast, Skandinavije, Francuske, SAD-a, Koreje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara