Ministarstvo branitelja osuđuje prijetnje smrću upućene Tomislavu Josiću

Foto: Screenshot

NAKON što su u Stožer za obranu hrvatskog Vukovara stigla pisma u kojima se nalaze prijetnje smrću, Ministarstvo branitelja objavilo je priopćenje u kojem osuđuje prijetnje upućene Tomislavu Josiću.

"Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske najoštrije osuđuje prijetnje smrću upućene gospodinu Tomislavu Josiću, vukovarskom branitelju i devetomjesečnom zatočeniku srpskih koncentracijskih logora. S posebnim, pak, gnušanjem i prezirom osuđujemo prijetnje upućene djeci i obitelji gospodina Josića.

Želimo istaknuti kako u Hrvatskoj 21. stoljeća ne postoji apsolutno niti jedan jedini razlog zbog kojeg bi se različitost u mišljenjima, stavovima ili nazorima trebala rješavati prijetnjama i ucjenama. Za Ministarstvo branitelja i za cijelu Vladu Republike Hrvatske, problemi i sporovi se rješavaju slobodnim razgovorom, kvalitetom argumenata i spremnošću na kompromis. Svatko tko to ne razumije i tko prijetnjama, ucjenama ili manipulacijama rješava probleme ne razumije bit demokratskog procesa i predstavlja neposrednu opasnost za cijelo društvo.

Ministarstvo branitelja, stoga, poziva sve nadležne institucije da prijetnje upućene gospodinu Josiću i njegovoj obitelji shvate krajnje ozbiljno i odgovorno te da počinitelja ili počinitelje ovog čina sijanja straha primjereno sankcioniraju", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara