Obnova psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru bit će gotova prije roka

Obnova psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru bit će gotova prije roka

Foto: zagreb.hr

GRADONAČELNIK Zagreba Milan Bandić obišao je jutros gradilište u krugu psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru, na kojoj će radovi biti gotovi prije roka.

Prvi objekt 3A trebao bi biti gotov do sredine 12. mjeseca, a trenutno je u tijeku izgradnja zamjenske zgrade bolničkog odjela 6 i skladišno uredskog objekta. Gradonačelnik Bandić nije krio oduševljenje brzinom izvođenja radova.

"Na proljeće iduće godine, negdje do konca siječnja sudeći po aktivnostima vrijednih ljudi iz Zagrebgradnje. Vidite kao pauci su, na zgradi. Bit će to 3-4 mjeseca prije roka. Već se naziru konture da će to ovdje biti prekasno", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj bolnice doktor Mate Mihanović naglasio je kako će novi objekti najviše će biti od koristi pacijentima, jer će im se omogućiti izvanbolnički sadržaji i dnevne bolnice, kako bi što manje bili vezani za krevet.

"Mi smo dosad imali dvije dnevne bolnice kapaciteta 70 mjesta. Sad ćemo imati tri s kapacitetom s oko 100 mjesta", izjavio je Mihanović dodavši kako će ubuduće biti više prostora za različite radionice.

Obnovom bolnice ostvarit će se tri osnovne funkcije: hitan prijem akutnih slučajeva, hospitalni dio s četiri akutna odjela, i dnevna bolnica sa skupnim i pojedinačnim prostorom za radnu terapiju. A ukupna vrijednost investicije sa svom opremom je 70 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara