Od 3. lipnja kreću prve isplate povrata poreza građanima

Od 3. lipnja kreću prve isplate povrata poreza građanima

Foto: Hina; Screenshot: porezna-uprava.hr

NA STRANICAMA Porezne uprave objavljen je plan obrade i isplate povrata poreze na temelju prijava o dohotku za 2014. godinu. Prema priopćenju, obrađene su prijave za građane u Zagrebu, Krapini, Zaboku, Sisku i Kutini, a njihova isplata počinje od 3. lipnja za dio građana koji žive u Zagrebu, 5. lipnja za građane s područja ispostava Krapina i Zabok, te 8. lipnja za ispostave Porezne uprave u Sisku i Kutini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U područnom uredu Zagreb zaprimljeno je 66.230 prijava poreza na dohodak, od čega je dosad obrađeno njih 4.500 ili 6,79 posto. U Krapini i Zaboku obrađeno je 5.600 prijava, a na području Siska i Kutine 5500 tisuća."Obrada verificiranih godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014. godinu, provodi se uobičajenim tijekom, prema redoslijedu podnesenih zahtjeva za obradu od strane područnih ureda Porezne uprave, a obuhvaća tiskanje rješenja, formiranje naloga za uplatu ili povrat poreza i prireza na dohodak, otpremu istih, te evidentiranje u Informacijskom sustavu Porezne uprave.

Povrati poreza temeljem obrade godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014. započeli su se isplaćivati 26.05.2015. godine, te će se i nastaviti uobičajenim redoslijedom i dinamikom do kraja godine. Sukladno tome, Ministarstvo financija - Porezna uprava će svaki petak objaviti plan obrada godišnjih prijava poreza na dohodak po područnim uredima, za nadolazeći tjedan," navodi priopćenje i podsjeća da se obrade i povrati provode tijekom cijele godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara