Ona će ipak piti šampanjac u Saboru: Kolinda okrenula leđa šatorašima i HDZ-u

Ona će ipak piti šampanjac u Saboru: Kolinda okrenula leđa šatorašima i HDZ-u

Foto: FAH

KLUB zastupnika HDZ-a ostao je uvrijeđen, kako su rekli, govorom mržnje koji su čuli u sabornici. Stoga su pisali predsjedniku Sabora, Josipu Leki.

Konkretno, osvrnuli su se na SDP-ovog Nenada Stazića koji je komentirajući prosvjed šatoraša na Markovom trgu, između ostalog, rekao: "Hvala im (braniteljima) do neba, ali sada prijete pučem i plinskim bocama u ime i za račun HDZ-a, u ime i za račun Karamarka koji je prevelika lijenčina da bi dolazio ovdje na posao".

Kažu kako se radi o insinuacijama i uvredama prema HDZ-u, braniteljima i cijelom hrvatskom narodu na koje Leko, kao predsjednik Sabora, uopće nije reagirao.

HDZ-ovci ne dolaze na svečanu sjednicu povodom Dana Sabora

Zbog toga su poručili kako se članovi Kluba zastupnika HDZ-a neće pojaviti na sutrašnjoj svečanoj sjednici koja će se održati povodom Dana Hrvatskog sabora.

Na izjave o šatorašima koje su dali Stazić, ministar branitelja Predrag Matić i predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Peđa Grbin reagirao je HDZ-ov Gordan Jandroković.

Rekao je da su spomenuti "izravno optužili HDZ za moguće prolijevanje krvi i time u Saboru stvorili okruženje govora mržnje". Također, Jandroković je kazao kako je HDZ-u neprihvatljiva situacija u kojoj bi se "u subotu, na jednoj strani, slavilo i pio šampanjac, dok na drugoj, branitelji u crkvi svetog Marka, ne mogu dobiti ni vodu".

Jandroković je poručio kako se radi o lažnim optužbama te je otkazao sudjelovanje na LIII COSAC-u odnosno Konferenciji posebnih tijela za europske poslove parlamenata država članica EU koja će se održati u Rigi, a na koju je trebao ići kao dio izaslanstva s Grbinom.

Kolinda će ipak piti šampanjac u Saboru

Iako su članovi stranke koja ju je dovela u Ured predsjednice odlučili bojkotirati svečanu sjednicu Sabora, Kolinda Grabar Kitarović neće se povesti za njihovim primjerom.

S Pantovčaka je stigla najava Kolindinih aktivnosti za naredna dva dana u kojoj stoji da će sutra u 10 ujutro nazočiti svečanoj sjednici Hrvatskog sabora u prigodi obilježavanja dana te ustanove.

Nakon toga Kolinda će u svom uredu prvih sto dana na Pantovčaku obilježiti danom otvorenog vrata, a u popodnevnim satima posjetit će Svetu Nedelju i Samobor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara