Osječka poreznica branit će se sa slobode: Platila jamčevinu od 100 tisuća kuna!

Foto: Google Stret View

BIVŠA pročelnica osječke ispostave Porezne uprave Ružica Kovačević, osumnjičena za zlouporabu položaja i ovlasti pogodovanjem poduzetniku čiji je porezni dug stavila "u ladicu", uz jamčevinu je puštena da se brani sa slobode, potvrdio je danas glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac.

Kazao da je osumnjičena poreznica u srijedu puštena iz istražnog zatvora, nakon što je za nju uplaćena dogovorena jamčevina od sto tisuća kuna.

Osumnjičena se mora držati uvjeta iz jamčevine, što znači da ne smije prilaziti svjedocima niti na bilo koji način ometati sudski postupak, kazao je Rožac u izjavi za Hinu. Pojasnio je i da ne smije napuštati mjesto prebivališta te da se mora redovito javljati na sudska ročišta.

Druge tri osumnjičenice iz Slavonskog Broda, kojima je također prošlog četvrtka određen jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti te primanje mita, i dalje su u zatvoru.

Za prvoosumnjičenu, voditeljicu ovršnih postupaka u brodskoj poreznoj upravi određena je jamčevina u iznosu od 380.000 kuna. Za majku i kćer koje su je poticale na zlouporabu položaja i ovlasti te zajednički sudjelovale u primanju mita kao i reketarenju, jamčevina je određena u iznosu od 250.000 kuna.

Rožac je istaknuo da sud do danas nije zaprimio garanciju da je položena jamčevina ili da je nekretnina u tom iznosu uknjižena na državu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara