Počelo suđenje između Hasanbegovića i Ante Tomića, Tomić: "Mislio sam da je on bolja osoba"

Počelo suđenje između Hasanbegovića i Ante Tomića, Tomić: "Mislio sam da je on bolja osoba"

Foto: FAH

DANAS na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu u 9:30 sati počinje sudski proces u kojem tehnički ministar Zlatko Hasanbegović tuži novinara i pisca Antu Tomića.

Hasanbegović od Tomića traži da mu ovaj plati trideset tisuća kuna zbog duševnih boli koje mu je navodno izazvao Tomićev tekst naslova "Jadi političkog minotaura" objavljen 28. siječnja ove godine u beogradskom Ninu.

Danas će na sudu biti samo pripremno ročište na kojem će sudac dogovoriti kako će se voditi postupak. 

Tomić: Hasanbegović je napravio predstavu da se pokaže velikim Hrvatom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da mu taj tekst nije nanio neugodnosti, riječ je o tekstu koji je izašao u Beogradu  i ne bi ni bio poznat da ga sam Hasanbegović nije uzeo pod ruku i odnio pokazivati Karamarku. On je sam napravio predstavu od toga. Taj tekst je po mom sudu vrlo blag jer to je bilo na početku njegova mandata i mandata te vlade, kad nismo ni znali tko je on", rekao je Tomić novinarima neposredno prije ročišta. 

"Mislio sam da će on biti bolja osoba, da neće biti tako strašan ministar. Uvijek sam oprezan prema manjinama, zato sam to napravio negdje gdje sam mislio da to neće biti toliko primijećeno. I danas bih napravio isto. Ovo je predstava da bi se on prikazao nekakvim velikim Hrvatom", dodao je Tomić.

Podsjetimo, Ministarstvo kulture na čijem je čelu Hasanbegović, nakon fizičkog napada na Antu Tomića u travnju ove godine reagiralo je sramotnim priopćenjem u kojem su napisali da treba paziti što se priča u javnosti.

Antu Tomića takva izjava nije začudila.

"Izjava ministra kulture u cijelosti je ispunila moja očekivanja. Razočaralo bi me da je Zlatko Hasanbegović reagirao kao normalno ljudsko biće", rekao je tada Tomić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara