Pogledajte fotografije Rajevog sela iz zraka: Vide se samo krovovi kuća

Foto: DUZS

FOTOGRAFIJE koje je objavio DUZS dočaravaju kaos koji se događa u slavonskim selima. Evakuacije su u tijeku. Više čitajte ovdje

STANJE PO ŽUPANIJAMA:

Vukovarsko - srijemska županija

GUNJA (5033 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje u naselju je teško jer je veliki broj osoba odbio organizirano evakuirati se. Od 17. svibnja u 20:00 sati do jutros Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je pozive za pomoć za oko 200 osoba koji su ostali zarobljeni u svojim domovima. Pripadnici NOS OS RH su tijekom noći, čamcima, u vrlo teškim i opasnim uvjetima evakuirali na sigurno preko 60 osoba. U evakuaciji su sudjelovali i HGSS, Stanica Vinkovci te tim DIP CZ Osijek ali su se morali povući zbog oštećivanja čamaca.

DRENOVCI - (3049 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje u naselju je teško, ali pod kontrolom.

ĐURIĆI - (418 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje u naselju je teško ali pod kontrolom. Stanovništvo odbija evakuaciju. Tijekom noći zatražili su dostavu vreća i pijesak za izgradnju zečjih nasipa.

RAČINOVCI - (982 stanovnika po popisu iz 2001. - Provedena je evakuacija. Sinoć i tijekom noći od strane HGSS-a evakuirano je još nekoliko osoba koje su ostale zatočene u svojim domovima.

RAJEVO SELO - (1407 stanovnika po popisu iz 2001. - Provedena je evakuacija. Sinoć i tijekom noći pripadnici NOS OS RH i članovi HGSS-a evakuirali su još nekoliko osoba koje su ostale zatočene u svojim domovima. Od jutra HGSS nastavlja sa evakuacijom preostalih osoba iz naselja (gruba procjena govori da je preostalo za evakuaciju još oko 150 osoba).Tekst se nastavlja ispod oglasa
POS. PODGAJCI - (1568 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje teško, nasip nije probijen.

BOŠNJACI – (4653 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje teško, nasip nije probijen.

ŽUPANJA - (13775 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje teško kod Ciglane i Šumice (lokacije uz nasip Save). Nasip nije probijen.

ŠTITAR - (4262 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje je teško. Provedena je evakuacija oko 50-tak osoba. Tijekom noći su zatražili vreće i pijesak te uspješno sanirali nasip na mjestu gdje je prijetilo popuštanje.

BABINA GREDA - (2608 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje teško, utvrđuje se nasip.

Situacija cijelim tokom Save u županiji (od Babine Grede do Račinovaca) je izuzetno teška i složena. Angažirane su sve raspoložive snage kako bi se pomoglo ugroženom stanovništvu, poručuju iz DUZS-a.

Požeško - slavonska županija

Stanje na području poplavljenih područja postupno se normalizira. Trenutno se radi na uklanjanju posljedica poplava, vrši se ispumpavanje vode iz poplavljenih objekata i prostora oko stambenih objekata na kojoj su angažirane vatrogasne snage više vatrogasnih društava s područja Županije, djelatnici Hrvatskih voda, komunalnih službi gradova i općina, te sami mještani. Vodostaji svih rijeka na području Požeško- slavonske županije su opadanju. Još
uvijek je dio prometnica zbog izlijevanja vode zatvoren.

Područje grada Pleternice

Na terenu, djelatnici Hrvatskih voda vrše prepumpavanje vode iz depresijskih područja u vodotoke, a javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva ispumpavaju vodu iz objekata. Voda se polako povlači sa poplavljenog područja.

Općina Brestovac

Tijekom jučerašnjeg dana i večeri bilo je 12 intervencija ispumpavanja vode iz podrumskih prostorija..

Brodsko - posavska županija

Rijeka Sava, Slavonski Brod je u laganom opadanju. Sve snage i dalje rade na utvrđivanju nasipa. Situacija je trenutno pod kontrolom.

Sisačko - moslavačka županija

Rijeka Una, Hrvatska Kostajnica stagnira. Na području Hrvatske Kostajnice i Dvora i dalje je na snazi izvanredno stanje obrane od poplava za rijeku Unu. Situacija na navedenom području je trenutno pod kontrolom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara