Položaj Srba u Hrvatskoj i ćirilica glavne teme Skupštine Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu

Položaj Srba u Hrvatskoj i ćirilica glavne teme Skupštine Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu

Ilustracija: Hina

ĆIRILIČNI natpisi bit će tema 2. velike skupštine Srpskog narodnog vijeća koja će se održati u podne u Zagrebu, a prisustvovat će i premijer Zoran Milanović. Prva skupština održana je 2008. godine kada su tema bili problemi poslijeratnog naslijeđa.

U zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski očekuje se oko 1.700 delegata-predstavnika srpskih institucija i organizacija iz zemlje i okruženja te predstavnika Srpske pravoslavne crkve. Glavna tema bit će položaj Srba a uputit će i zahtjeve. To je povratak izbjeglica, ujednačavanje suđenja za ratne zločine po etničkoj pripadnosti i provođenje aktivne politike zapošljavanja Srba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezaobilazno, govorit će se i o ćiriličnim natpisima, kaže Saša Milošević iz Srpskog narodnog vijeća. "Mi ćemo tražiti da se ona prava koja su zapisana u Zakonu i koja su priznata i po hrvatskim i međunarodnim konvencijama poštuju i garantiraju. Smatramo da je borba za njihovo ostvarenje ili očuvanje na samo naša borba nego da to treba biti borba svih demokratskih snaga jednoga društva", rekao je Milošević.

Dolazak i obraćanje skupu najavio je premijer Zoran Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara