Prijavite poruke u kojima vas pozivaju za koga da glasate

Prijavite poruke u kojima vas pozivaju za koga da glasate

Foto: Hina

INDEXU se javio veći broj čitatelja koji su na svoje osobne brojeve mobitela počeli primati poruke s broja nepoznatog pošiljatelja, a koje su usmjerene protiv Josipovića i premijera Zorana Milanovića te u kojima ih se poziva da glasaju za Kolindu Grabar Kitarović.

U jednoj tako piše "Josipović i Milanović naredili politička hapšenja. Ustanimo protiv zlouporabe vlasti!"

Iz izbornog stožera Ive Josipovića tvrde da je za poruke odgovorna stranka protukandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović.

"Izborni stožer Ive Josipovića poziva HDZ da prestane s prljavom kampanjom u kojoj iznosi potpune neistine.S broja 0989096900, s kojeg se prethodnih dana anketiralo za koga će se glasati, danas je odaslana poruka "JOSIPOVIC I MILANOVIC NAREDILI POLITICKA HAPSENJA. USTANIMO PROTIV ZLOUPORABE VLASTI!!!" kojom se želi povezati današnje privođenje aktivista Živog zida s kampanjom Ive Josipovića", javljaju iz stožera te ističu kako je Josipović još 2013. godine zatražio maksimalnu zaštitu građana kojima prijeti deložacija iz jedine nekretnine zbog ovrhe kao posljedice dugova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Prema raspoloživim informacijama, u slučaju današnje deložacije, ne radi se o deložaciji zbog ovrhe, nego vlasničkog spora. Ako je tome tako i ako je Hrvatska pravna država, sudske se odluke moraju poštovati. Interventna policija je danas izašla na teren, prema raspoloživim informacijama, jer je prilikom prethodnog pokušaja deložacije sudskom izvršitelju prijećeno bombom", kažu iz stožera.

"Ovom prilikom podsjećamo da je prema aktivistima Živog zida policija postupala prema istim profesionalnim standardima i u vrijeme kada je ministar unutarnjih poslova bio Tomislav Karamarko", zaključuju i najavljuju da će slučaj prijaviti Državnom izbornom povjerenstvu.

HAKOM omogućuje prijavu poruka

Na stranici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti piše kako postupiti u slučaju dobivanja neželjenih poruka ili poziva.

Poruke neželjenog sadržaja prijavite na adresu elektroničke pošte nezeljeni.sms@hakom.hr .

U prijavi navedite broj s kojeg ste primili poruku, datum i vrijeme primitka poruke, Vaš broj, Vaše ime i prezime te sadržaj poruke iz kojeg je vidljivo da se radi o reklamiranju. Ako imate mogućnost, ove informacije pošaljite kao sliku zaslona telefona koji prikazuje primljenu poruku te je priložite svojoj prijavi.

Neželjene pozive se također može prijaviti inspekciji HAKOM-a ili svom operatoru.

"Pri slanju prijave HAKOM-u, navedite što više podataka o samim pozivima i pozivatelju te navedite Vaše podatke: ime i prezime, broj telefona na koji stižu pozivi, operatora kod kojeg imate ugovorenu javnu govornu uslugu te Vaš kontakt."

> Uhićen Ivan Vilibor Sinčić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara