Probno puštanje "Bandićevih fontana" danas u 17 sati

Foto: Damir Krajač/Cropix

RADOVI se privode kraju. Svečano otvorenje takozvanih "Bandićevih fontana" najavljeno je za danas. No, kako Media Servis neslužbeno doznaje, u 17 sati se očekuje tek probno puštanje u rad. Tamo bi se trebao naći i gradonačelnik Milan Bandić.

Nakon šest mjeseci radova i velike prašine koja se digla oko cijelog projekta, tzv. "Bandićeve fontane" u ulici Hrvatske bratske zajednice, zbog kojih su se lomila koplja u Gradskoj skupštini, čiju je izgradnju istraživao i DORH u lipnju, danas se puštaju u rad. Usprkos snijegu i niskim temperaturama, radnici su zadnjih tjedana danonoćno radili kako probno puštanje najavljeno za danas ne bi bilo odgođeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nema projekta u Zagrebu kojeg sam ja započeo i završio a da netko nije bio protiv. Ne očekujem od njih da oni budu za, ali nisam očekivao toliko srdžbe, bijesa, mržnje, patologije. To graniči s ludilom", govorio je tijekom gradnje gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Šest mjeseci rada i gotovo 18 i pol milijuna kuna iz džepova građana cijena je prve faze izgradnje. Riječ je o dvije fontane i dva pothodnika, projektu na koji je zagrebački gradonačelnik od početka iznimno ponosan. "To već sada izgleda, što bi rekao moj prijatelj Duško Ljuština svjetski. A zamislite kako će projekt izgledati kada će projekt biti završen u cijelosti. ovo će biti najljepša potkova na svijetu", istaknuo je Bandić dok je nadgledao radove.

U drugoj fazi radova, planiraju se još tri fontane i dva pothodnika, a Bandić priprema i posebno iznenađenje prilikom ulaska Hrvatske u Europsku uniju. "I kad pustimo najjači u srpnju, 28 pipa na fontani za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, jer smo i to pripremili. Znači, ovo će biti europska fontana za europsku Hrvatsku. Sad sam otkrio zašto to radimo. Znači, najveći mlaz koji bude, bit će ih 27, a 28. će biti hrvatski", poručio je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara