Prodanović: Sanader nije čovjek koji će klonuti duhom tek tako

Foto: Hina

DAN NAKON izricanja nepravomoćne presude u slučaju Fimi Media odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović za Media servis kaže: "Reći ću ono što je rekao i moj klijent - idemo dalje". Najavljuje žalbu, ali kaže kako vjerojatno ni pisani otpravak presude neće tako skoro doći.

"Naravno da slijedi žalba, ali da bi pisali žalbu treba doći pisani otpravak presude koji neće baš tako brzo doći jer je obiman predmet. Tako da kroz koji mjesec očekujemo pisani otpravak presude, nakon čega ide žalba", objašnjava Prodanović.

9 godina zatvora ishod je kojem se odvjetnički tim nije nadao, no Prodanović kaže: "Predugo smo u ovom poslu tako da sve morate ukalkulirati". Jučer su kratko nakon presude bili sa Sanaderom koji se, također, nadao boljem ishodu. "Ali on je čovjek koji neće baš klonuti duhom tek tako. Dakle, idemo dalje, kao što je rekao, žalba pa se nadamo da će netko drugi to malo drukčije iščitati... iste te činjenice".

Istodobno Prodanović i Sloković i dalje očekuju odgovor Vrhovnog suda na žalbu u slučajevima Hypo i INA-MOL. "To traje zaista predugo, pogotovo od časa kada je izrečena presuda. Znači, 11. mjesec 2012. Budući da se radi o istražnom zatvoru to je apsolutno jedan predugi rok. Dosta dugo se presuda pisala, tako da će Vrhovni sud reći da su kasno dobili predmet, ali to se gospodina Sanadera, u krajnjem ishodu niti ne tiče gdje stoji predmet... Već skoro godinu i pol dana nema presude. Možda bi i vi mogli pitati Vrhovni sud zbog čega to toliko dugo stoji".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara