Snowden se "zahvalio" Putinu: Ne želim ostati u Rusiji, želim u Norvešku!

Snowden se "zahvalio" Putinu: Ne želim ostati u Rusiji, želim u Norvešku!

Foto: Gulliver Image/Getty Image 

NAJPOZNATIJI zviždač Edward Snowden odustao je od azila u Rusiji nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da je Snowden dobrodošao ako prestane "nanositi štetu američkim partnerima". Snowden je podnio zahtjev za azilom prije dva dana, a danas je zahjtev i službeno povučen. 
 
Ministarstvo vanjskih poslova Rusije potvrdilo je kako je Snowden zatražio azil u Norveškoj, a u službenoj vijesti se kaže da je zahtjev stigao faxom iz veleposlanstva Norveške u Moskvi. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Podsjetimo kako se 30-godišnji bivši CIA-in analitičar prema zadnjim se informacijama nalazi u hotelu na moskovskom aerodromu. Snowden je u SAD-u optužen za špijunažu, krađu i objavljivanje informacija u vlasništvu američke vlade. Prije nešto više od tjedan dana odletio je iz Hong Konga u Moskvu, gdje je zatražio azil od Ekvadora. U Hong Kongu se skrivao tijekom objave niza članaka u britanskom listu The Guardian koji američku National Security Agency (NSA) prokazuju kao utvrdu globalne špijunaže koja nadzire i prikuplja podatke sa servera internetskih i telefonskih divova kao što su Facebook, Yahoo, Google, Apple i Microsoft o desecima milijuna korisnika. Kao izvor informacija predstavio se upravo Edward Snowden.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara