Transparent Urbane desnice uoči Pridea: "Zbog šarene guze, država nas muze"

Transparent Urbane desnice uoči Pridea: "Zbog šarene guze, država nas muze"

Foto: Urbana desnica

POKRET Urbana desnica je na, kako su napisali u priopćenju, "atraktivnoj lokaciji u Splitu", postavila transparent na kojem je pisalo "Zbog šarene guze, država nas muze" uz dodatak od 2 milijuna kuna.

Tvrde kako time žele skrenuti pozornost na troškove osiguranja subotnje Povorke ponosa koji će iznositi oko 2 milijuna kuna, jer će je osiguravati preko tisuću policajaca. "Ruta kojom bi povorka trebala proći, sudeći prema najavama organizatora, policije i određenih ministara i ministrica, ostat će nepromijenjena bez obzira na ukidanje suglasnosti od strane Grada, te bez obzira na mišljenje većine građana Split", pišu iz Urbane desnice koja je na Facebooku pokrenula akciju "Prazan grad".

U toj akciji su pozvali građane Splita da bojkotiraju odlazak u centar grada dok traje Parada ponosa. Objašnjavaju da će nasilje i publika "uvelike potpomoći" paradi i ove godine. "Ovaj plan je osmišljen nedugo nakon prvog neuspjelog gay pridea u Splitu. Cilj mu je izazvati nasilje, jer će u samoj povorci ove godine biti i izaslanici EU, kako bi se izvršio eventualno pritisak na Republiku Hrvatsku od strane Europe da zaštiti prava LGBT osoba", pišu iz Urbane desnice i dodaju da je cilj oblatiti "ime grada Splita, građane grada Splita i prikazati ovo društvo kao netolerantno, primitivno i nasilno".


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj je provlačiti to danima kroz svjetske i nacionalne medije, a sve zbog šačice inozemnih LGBT osoba koje osigurava hrvatska policija na teret hrvatskih poreznih obveznika", pišu iz Urbane desnice. Pitaju i Vladu "Koja je direktno podržala ovu paradu i ignoriranje odluke grada Splita", zašto osigurava "ovakve parade, a parade radnika čiju su firme uništene i čija je egzistencija upitna, prekida policijskom intervencijama, privođenjem i uporabom fizičke sile.

Pitaju ih i zašto nisu "marširali sa radnicima Jadrankamen i ostalih propalih firmi" te dodaju kako ministri za manjinu koja terorizira većinu u Splitu imaju sluha. "Čini se kako je njihov 'liberalizam' i 'socijalizam' uvelike zakazao na navedenim primjerima", tvrde iz Urbane desnice te se pitaju što su prioriteti ove Vlade i zbog čega su ljudska prava LGBT osoba pod patronatom države, dok se vrši represija i teror nad radnicima koji traže pravo na rad.

Zbog prijave za govor mržnje s YouTubea je skinut video Urbane desnice u kojem su navodno pozivali na nenasilan bojkot i ne odlazak u centar Splita za vrijeme parade. "To nam da daje jasno za pravo da ustanovimo kako nekome u ovom gradu ne odgovara prazan grad taj dan, a jasno smo naveli u ovome priopćenju kome i zašto", pišu iz Urbane desnice i još jednom su pozvali sve građane Splita i šire okolice da taj dan bojkotiraju centar grada. "Parada bez publike nema smisla. Ne budite publika koju parada silno želi, izbjegnite provokacije i nepotrebno nasilje", zaključuju iz Urbane desnice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara