Sutkinja: Gdje živite? Polančec: Trenutno u Turopolju

Sutkinja: Gdje živite? Polančec: Trenutno u Turopolju

Foto: Arhiva

NA SUĐENJU bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Fimi media, svjedoči bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec. On je na Sud stigao iz zatvora u Turopolju, a svjedoči o funkcioniranju HDZ-a.

Na početku ga je sutkinja pitala gdje živi, a on je kazao: "Trenutno u Turopolju"

Mladen Barišić je brinuo o financijama, kaže Polančec i dodaje da nema saznanja o detaljima tog sektora. S druge strane, glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak operativno je provodio odluke Predsjedništva. Detalja o financijskom poslovanju strane Polančec se ne sjeća, a ne zna ni iz kojih je izvora HDZ podmirivao obveze.

Bivši potpredsjednik Vlade je svjedočio i kako su se na Sanadera mnogi često neovlašteno pozivali, kao i na njega. "Toga je, nažalost, bilo jako puno. Često su se ljudi pozivali na osobe koje su imale određeni utjecaj. Nekad samo na predsjednika stranke, ali i na druge, pa i meni se dogodilo, nažalost, puno puta. Toga postajem svjestan i zadnjih nekoliko godina i danas. Puno puta su se osobe pozivale na mene vrlo neovlašteno i to me dosta i koštalo", svjedočio je Polančec.

Već bio na klupi za svjedoke, ali na strani tužiteljstva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polančec je na suđenju za Fimi mediju iskaz već davao krajem rujna prošle godine, kao svjedok tužiteljstva. Tada je posvjedočio da Predsjedništvo HDZ-a nije raspravljalo i odlučivalo o financijskom planu i završnom računu stranke, ali i da se nitko nije protivio zaključcima koje je predlagao tadašnji predsjednik Sanader.

"Kad se raspravilo jesmo li za takvu odluku, odnosno takav prijedlog - jesmo. Koliko se mogu sjetiti nikad nismo imali nekoga da je bio protiv ili je to bilo doista vrlo rijetko. Danas sam sebi postavljam puno pitanja zašto nisam, ali, eto, nisam", svjedočio je tada Polančec.

Bivši HDZ-ov ministar i potpredsjednik Vlade tada je naveo i da su za donacije na stranački račun bili zaduženi glavni tajnik Ivan Jarnjak i rizničar Mladen Barišić. Podsjetimo, Sanadera, HDZ i ostale USKOK tereti da su iz državnih poduzeća i institucija preko Fimi medije izvukli oko 70 milijuna kuna i prelili u crni stranački fond.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara