Todorić založio 76,5 posto Agrokora!

Todorić založio 76,5 posto Agrokora!

Foto: Arhiva 

PREMA knjizi dioničara Agrokora, Ivica Todorić je za zajam za preuzimanje Mercatora založio čak 76,5 posto Agrokora, pokazuju podaci sa stranica Središnjeg klirinško-depozitarnog društva.

Taj udjel je bio prebačen tvrtku Adria Group sa sjedištem u Nizozemskoj, koja je osnovana 28. travnja, pišu slovenske Finance.
 
 Izvor: SKDD
 
Agrokor je ovaj tjedan dobio kredit od 485 milijuna eura, sav novac potreban za preuzimanje Mercatora. Novac koji je ranije dobio od ruske VTB banke će vratiti, pišu slovenske Finance.
 
Todorić će kredit koji mu je VTB obećala zamijeniti novcem ulagača od Kanade do Azije. Deutsche Bank je za Todorića organizirala prodaju "PIK obveznica". Pedesetak ulagača, od kojih su neki već vlasnici Agrokorovih obveznica, je kupilo obveznice za 485 milijuna eura, navode Finance.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"PIK obveznice" su kompleksan financijski instrument koji kompanije izdaju ako su im nedostupni drugi izvori financiranja. Riječ je o tipu financiranja koje u slučaju neplaćanja vjerovnicima omogućava brz i jednostavan ulazak u vlasništvo, kroz stjecanje starih ili novih dionica.
 
Kako tumače slovenski novinari: oko pedeset ulagača iz Kanade, SAD-a, Europe i Azije, a većina njih Ivicu Todorića dobro zna i već ga financiraju, dala mu je sav novac koji treba. No, Todorić je za zajam morao založiti većinu Agrokora.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara