U Osijeku počela gradnja 38 stanova iz programa POS-a

Foto: Shutterstock

POLAGANJEM temeljnoga kamena danas je počela gradnja stambene zgrade s 38 stanova iz programa POS-a, vrijedna oko 17 milijuna kuna, od čega je Republika Hrvatska osigurala šest milijuna kuna.

Stambena zgrada iz programa POS-a gradi se u Donjem gradu u Osijeku, imat će oko 2200 metara četvornih neto korisne površine, a svaki stan ima osigurano parkiralište. Cijena po četvornome metru je nešto manje od tisuću eura.

Prva zgrada iz programa POS-a izgrađena je 2002. godine, a još dvije 2004. pa je nastavak izgradnje stanova iz programa POS-a u Osijeku nakon deset godina osječki gradonačelnik Ivica Vrkić ocijenio važnim zbog angažiranja građevinske struke.

Poslovi su povjereni domaćim tvrtkama iz Osijeka i okolice, istaknuto je na svečanosti na kojoj su temeljni kamen položili zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić. Radove će izvoditi Izgradnja d.o.o. iz Tenja, zgradu je projektirala tvrtka DIES d.o.o. iz Valpova, a nadzor je povjeren tvrtki Respect - ING d.o.o. iz Osijeka. Istaknuto je da zgrada treba biti završena do ljeta sljedeće godine.

U Hrvatskoj je po programu POS-a u 74 grada i naselja dosad izgrađeno 5265 stanova, vrijednih oko 2,5 milijarda kuna, od čega je država uložila gotovo 620 milijuna, istaknuo je zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara