U Zagrebu se predstavlja više od 8.000 stipendija

Foto: Arhiva

U NACIONALNOJ i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu počinje deveti po redu Sajam stipendija. Prema riječima organizatora, ovo će biti najveći sajam stipendija do sad. Što nas sve očekuje, otkriva izvršni direktor Instituta za razvoj i obrazovanje Ninoslav Šćukanec.

"Na njemu će se predstaviti ukupno 67 institucija, koje nude različite studijske programe i različite oblike stipendiranja za hrvatske studente. Oni dolaze iz Hrvatske, ali i iz drugih europskih zemalja, Sjeverne Amerike i Azije", kaže Šćukanec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovogodišnja zemlja partner Sajmu stipendija je Kanada pa će se predstaviti i niz kanadskih institucija. Moći ćemo doznati o više od 8 tisuća dostupnih stipendija te naučiti kako se najbolje pripremiti za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. Na sajmu stipendija gostovat će i brojni izlagači.

"Posebno ističemo izlagače koji dolaze iz Kanade i naše partnersko sveučilište University of Saskatchewan iz Kanade. Tu je također niz istaknutih institucija visokog obrazovanja iz Francuske. Predstavljaju se i najbolja njemačka tehnička sveučilišta", naglasio je Šćukanec.

Sajam stipendija održava se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu danas od 10 do 18 sati, te u četvrtak na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Sajam je besplatan, a sve informacije mogu se saznati na službenim stranicama www.stipendije.info.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara