Udruga Franak ide kod Milanovića

Udruga Franak ide kod Milanovića

Foto: HIna

PREDSTAVNICI Udruge Franak u 14 sati nalaze se s premijerom Milanovićem. No, to znači da odustaju od prosvjeda, kako se počelo špekulirati.

"S kakvim akcijama prema HNB-u ćemo ići to  ćemo odlučiti danas, ali nema govora o odustajanju. Akcija prema HNB-u će svakako biti.", kazala je Indexu Katarina Lucić iz Udruge Franak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pitali smo i kako je došlo do sastanka s Milanovićem, kazala je kako su premijera kontaktirali preko ministra Lalovca te da je premijer kazao kako je voljan sastati se s njima. "A i prošli tjedan smo mu poslali dopis u kojemu smo molili da nas primi", dodala je.

"Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastat će se s predstavnicima Udruge Franak, danas, 20. siječnja 2015. godine, u 14.00 sati, u Banskim dvorima. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, o kojem ćemo vas izvijestiti priopćenjem", potvrdili su iz Vlade oko 10.30 sati.

"Ali idemo dalje, nema sad više stajanja!"

Udruga Franak jučer je na svom Facebook profilu objavila Otvoreno pismo HNB-u u kojemu traži da HNB objavi sve informacije o aktivi i pasivi od 2003. do današnjeg dana, svih banaka registriranih u Republici Hrvatskoj a vezano za njihova zaduženja u CHF i EUR valutama. "Želimo da se u javnost plasiraju svi podaci o pokrivenosti i izvorima kreditnih plasmana prema građanima ove države.", poručuju iz Udruge.

"Udruga Franak i dalje odlučno ostaje pri svojih 5 zahtjeva prema Vladi RH i prema HNB-u. Rok ostaje isti, 1. veljače za donošenje odluke!!! Do 1. ožujka za stupanje na snagu!!! Problem se ovaj put mora riješiti dugoročno! Zahvaljujemo svima na ovako velikoj podršci. Za ovaj djelomičan uspjeh smo zaslužni svi zajedno. Ali idemo dalje, nema sad više stajanja!", zaključili su u jučerašnjoj objavi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara