Varga: Više neće biti novih lista čekanja

Varga: Više neće biti novih lista čekanja

Foto: FAH

MINISTAR zdravlja Siniša Varga izjavio je danas, dan nakon početka akcije "Program plus", kako očekuje da će najveće bolnice uspjeti smanjiti liste čekanja za ukupno 6000 pacijenata mjesečno, te da se, zahvaljujući reorganizaciji rada bolnica, više ne bi trebale generirati nove liste čekanja.

Akciji "Program plus", koju su u srijedu pokrenuli Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, odazvale su se 33 hrvatske bolnice koje će dijagnostičke i operacijske zahvate, na koje se najduže čeka, obavljati srijedom poslijepodne i subotom dopodne.

Ministar nije upoznat sa statistikom koliko je ljudi pregledano prvog dana akcije, no u izjavi novinarima poručio je da bolnice, zahvaljujući novoj organizaciji rada, više ne bi trebale generirati liste čekanja.

Upitan za pritužbe liječnika da ih nitko nije kontaktirao ni obavijestio o dodatnom radu, odgovorio je kako su "svi liječnici koji rade više od 48 sati tjedno o tome potpisali izjave".

To je bila zadaća neposrednih rukovoditelja da dogovore s njima preraspodjelu radnog vremena, rekao je Varga novinarima uoči okruglog stola o učinkovitijoj edukaciji bolesnika, proširenju suradnje i multidisciplinarnom pristupu liječenju oboljelih od raka, koji je održan na Medicinskom fakultetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara