Vlahušić predao potpise za gradonačelničku kandidaturu

Vlahušić predao potpise za gradonačelničku kandidaturu

Foto: FAH

DUBROVAČKA koalicija SDP-HNS-HSU predala je danas gradskom izbornom povjerenstvu u Dubrovniku potrebne potpise i kandidacijske liste za prijevremene izbore za Gradsko vijeće, kao i za gradonačelnika i njegove zamjenike.

Koalicijski kandidat za gradonačelnika je bivši dubrovački gradonačelnik HNS-ovac Andro Vlahušić, koji je ispred zgrade Suda istaknuo kako su skupili i više nego dovoljno potpisa za kandidaturu. "Skupili smo 2864 potpisa. Svi ti ljudi su se s nama rukovali prije potpisa i želim se zahvaliti svim volonterima", rekao je Vlahušić. Kandidati za njegove zamjenike su SDP-ova Tatjana Šimac Bonačić te nezavisni Željko Raguž.

Predsjednik dubrovačkog HSS-a suspendiran nakon što je Index otkrio da je trgovao foteljama

Raguž, suspendirani predsjednik dubrovačkog HSS-a, će na ove izbore izaći kao nezavisni kandidat jer ga je predsjednik HSS-a Branko Hrg suspendirao zbog pokušaja 'političke trgovine' s HDZ-om netom prije nego što je dao svoju potporu Vlahušiću.

Vlahušić je poručio kako mu prema anketama javnog mijenja malo nedostaje da osvoji izbore već u prvom krugu, te da njihova lista stoji jako dobro i u pogledu broja vijećničkih mandata.

Predsjednik dubrovačkog SDP-a Mladen Gojun rekao je kako SDP i HNS imaju zajednički cilj na lokalnoj, ali i državnoj razini - pobijediti i onemogućiti dolazak HDZ-a na vlast. "Skupa smo jači", naglasio je Gojun.

Raguž: Ljubav prema Dubrovniku mi nitko ne može oduzeti

Raguž je kazao kako je između ljubavi prema Dubrovniku i Zagrebu izabrao Dubrovnik. "To mi nitko ne može oduzeti. Idem kao nezavisni kandidat", rekao je.

SDP-ova Tatjana Šimac Bonačić, koja je Vlahušiću bila zamjenica u mandatu od 2009. godine do 2013. godine, rekla je kako će sada moći nastaviti svoj posao. "Vodit ću obrazovanje, kulturu, zdravstvo u okvirima lokalne samouprave itd. Veselim se daljnjem nastavku rada", kazala je.

Prema izbornom zakonodavstvu, političke stranke ne trebaju skupljati potpise za liste za Gradska i općinska vijeća, dok im je za kandidaturu za gradonačelnika potrebno 900 potpisa potpore. Kandidacijske liste grupe birača za kandidaturu za gradonačelnika moraju skupiti isto toliko potpisa, dok im je za pravovaljanu listu za Gradsko vijeće potrebno 600 potpisa potpore.

Rok za predaju kandidacijskih lista je u četvrtak do ponoći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara